Villkor och föreskrifter

Köpvillkor

Jag värnar om din personliga integritet. jag strävar därför efter att alltid skydda de personuppgifter jag behandlar på bästa sätt och följa alla vid var tid gällande lagar och regler för dataskydd och distanshandel via min webbshop.

I dessa villkor och även i särskild integritetspolicy ger jag dig information om allmänna bestämmelser när du beställer något via min hemsida och webbshop.,

Genom att använda min webbplats och registrera dig på denna hemsida samtycker du till nedanstående köpvillkor. Se även sidan för integritetspolicy.

Jag som äger denna hemsida, Konst av Marie och Webbshopen heter Marie Larsson och jag har en registrerad enskild firma och mitt organisationsnummer är 580814-0106. Du som beställer varor i webbshopen eller beställer en tavla genom att kontakta mig via e-post eller kontakformulär på hemsidan, du hittar min adress mm under rubriken kontakt.

Allmänna bestämmelser

PRISER OCH BETALNING

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se priset inklusive moms.

Med hänsyn till en tavlas storlek, vikt mm kan kostnaden för frakt variera.

Fraktkostnad tillkommer utöver det pris som anges i kundvagnen på själva varan. Innan tavlan eller varan skickas lämnas information kring vilka fraktkostnader som kan tillkomma beroende på vilken överenskommelse som träffas med er kring leverans av varan/tavlan  med hänsyn till fraktalternativ mm.

Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt. Jag tillämpar betalning via swish eller företagets plusgirokonto om inget annat överenskommits med er som kund i samband med att vi avtalat om att du vill köpa en vara i webbshopen.

Betalning enligt överenskommelse i samband med beställning av tavlan/varan.

Fraktvillkor och pris för frakt är beroende av valt fraktsätt och varans/tavlans storlek mm.

ÅNGERRÄTT

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot tavlan/varan.

När du utnyttjat din ångerrätt:

Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

PRIVAT POLICY

När du lägger din beställning hos mig uppger du dina personuppgifter, adress mm. I samband med din registrering och beställning godkänner du att jag lagrar och använder dina uppgifter i min verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen/GDPR rätt att få del av den information som jag har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta mig i så fall via e-post.

COOKIES

Denna webbutik använder sig av cookies enligt Electronic Communications Act, 25 juli 2003. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information för att hjälpa webbutiken att identifiera och följa användaren. Cookies finns som sessionscookies och som cookies som lagras permanent på din dator. Under tiden för ditt första besök i webbutiken blir din webbläsare tilldelad en sessionscookie som är unik och som används för att inte blanda ihop dig som användare med andra användare. För att kunna använda webbutiken bör du tillåta cookies i din webbläsare. Denna typ av cookie används enbart för att ge dig som besökare en bättre upplevelse och support och lagrar inga personlig uppgifter om dig. Cookies kan raderas. I denna webbutik används cookies exempelvis för att hålla koll på din kundvagn, dina inställningar och vilka sidor du besökt för att kunna ge dig en bättre kundupplevelse och support.

LEVERANSER OCH INFORMATION OM TAVLORNA

Leveranstiden kan variera beronde på tavlans storlek och överenskommet fraktsätt. Normal leverans för en vara är inom 14 dagar efter beställning.  Om en vara har avvikande leveranstid eller är slut lämnas närmare information om detta i samband med att du och jag sluteer ett avtal om att du t ex vill köpa en tavla av mig.

Alla konstverk är gjorda av mig Marie Larsson och är unika och görs bara i ett exemplar. Om tavlan såldes eller redan beställds av annan köpare men hemsidan inte hunnit uppdaterats kan vi diskutera om jag kan måla en liknande tavla till dej, Men då varje tavla är unik kan ingen garant lämnas att tavlan jag målar just till dig blir exakt som du valt eller hittat på min hemsida.

När en tavla har sålts noteras den som SÅLD, så snart som möjligt på min hemsida. 

Har du valt postförskott som fraktsätt finns dina varor kvar på posten under fyra veckor. Ej hämtade varor returneras till mig. För alla paket som inte löses ut förbehåller jag mig rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift,

RETURER

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om jag har packat och skickat fel tavla exempelvis.

Returer ska skickas som  postpaket eller annat fraktsätt som exmpelvis DHL och Schenker. Returer får ej skickas  mot postförskott.

Vid byten betalar jag den nya frakten från mig till dig.

När du utnyttjar din ångerrätt ska du om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till mig.

Återbetalningsskyldighet:

Om du utnyttjat din ångerrätt, betalar jag tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då jag tog emot varan. i retur.

Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Se även konsumentverket och distansavtalslagen, samt EU:s gemensamma tvistlösningssida https://ec.europa.eu/odr.

Slutbestämmelser

1. Genom att du placera en elektronisk order på min webbplats bekräftar du som kund att du blivit informerad om alla villkoren för köp på min hemsida och accepterar dem i sin helhet.

2. Du som kund accepterar dessa regler genom att kryssa i kryssrutan i order inköpsformulär. Eller i samband vid beställning via min e-postadress.

3. Jag som personuppgiftsansvarig (se även särskild ingeritetspolicy) kan när som helst uppdatera dessa regler. Ny, uppdaterad version publiceras på min hemsida. Se även särskild sida kring integritetspolicy.

Reglerna träder i kraft den 2020-09-12, uppdaterad 2020-09-27.