Virrvarr i hjärnan

27.02.2024

Japp. Så är det just nu. Rörigt i huvudet, mer än vanligt alltså. Men så får det också vara ibland. Det har ju varit en del som hänt sedan jag skrev sist. 9-11 februari var jag och min man i Stockholm. Upp i ottan då båten från Visby går tidigt på morgonen. Framme i Stockholm mitt på dagen och inkvarterad på hotellrummet. Eftermiddagen ägnades åt att gå på gallerier på Kungsholmen och titta på konst. Galleri Helle Knudsson visade ovanliga konstverk av Lisa Larsson och konst av Britta Markatt-Labba. Mycket fin utställning och jag gillar verkligen Britta Markatt-Labbas broderier. Sedan gick vi vidare till Galleri Lorenzon där Karin Holmström visade sin utställning LEKTIONER FRÅN DET VILDA. Också mycket fin och så kul att få se i verkligheten då jag för några år sedan gick en kurs hos henne. 

 Tillbaka till hotellet blev det förberedelse för lördagen som var anledningen till att vi for till Stockholm. En god vän till oss skulle gifta sig och min man och jag skulle vara toastmasters och vittnen vid vigseln. En fantastisk dag blev det i kärlekens tecken. Så fantastiskt att se att kärlek inte bara är för ungdomar och aldrig har några gränser!

Söndagen ängnades åt Liljevalch Vårsalong. Den är alltid lika rolig att se då utbudet är så brett och de konstnärliga uttrycken oändliga. 

Väl hemma igen har det tagit mig flera veckor att hämta igen mig. Jag har också förberett för nästa utställning som står på tur. Kulturföreninen ROXY här på Gotland har även en konstavdelning och nu har vi som är medlemmar där blivit erbjudna att ställa ut vår konst på EM möbler i Visby. Kul!  Den ska hänga hos dem från 30 mars till 3 augusti. Så bra med samarbete! 

I lördags hade jag dessutom en endags målarkurs. Alltid lika roligt att se när ögonen lyser hos deltagarna och det är full koncentration vid stafflierna. Och att se lyckan och stoltheten när en målning är klar hos någon som sagt att: jag kan bara rita streckgubbar, är värd allt! 

Jo det har varit virrvarr ordentligt i hjärnan. Att förbereda för bröllopet, att fundera vilka tavlor som ska vara med till EM möbler. Förberedelser för målarkurs och genomförande. Om det blir en Vårsalong även i år i Lärbro, vilka tavlor som ska vara med där? Vad ska jag lägga ut på Öppna Ateljèers hemsida och vad behöver jag måla nytt? Tankarna har gått runt kan jag säga. Men nu är första hälften avklarad så det börjar lugna sig. Har tom kommit så långt att jag börjat unna mig att läsa en bok: Döda kvinnor förlåter inte av Katarina Wennstam. Verkar än så länge riktigt bra. Det är en skildring av kvinnors hårda villkor under slutet av 1800-talet, som ändå i mitt huvud har paralleller till nutid. Så nu ska jag strax fortsätta läsa och ta en sen lunch. 

Så tills vi hörs igen: Vet att vi blir aldrig för gamla för kärlek! Ta vara på kärleken, vårda den ömt och sprid kärlek! 


Foton:  1. Keramik av Lisa larsson   2. Broderi av Britta Markatt-Labba  3. Karin Holmström  4. Från vigseln i Stadshuset.