Vardag, vad är det?

23.08.2021

 Nu är semestrarna slut för de flesta, Nu återgår många till sina arbetsplatser och skolorna öppnar igen. Vardagen återkommer med tider att förhålla sig till och passa. En massa måsten finns igen. En del skulle kanske säga att vardagens grå och trista lunk infunnit sig. Att alla dagar är lika, det heter ju var dag- vardag. 

Men är vardag verkligen så tråkigt? Jag kan tänka så här också. Tänk att var dag få en ny orörd dag att göra något av. Att var dag få möjligheter i min hand. Att var dag kunna skapa något. Att var dag få struktur på det jag gör om jag gillar det. Att var dag få lugnet omkring mig, som inte finns på denna ö under semestertider, som gör att jag landar igen. Att vardagen finns som motpol mot semester och helg. Det gör ju att ledigheten uppskattas så mycket mer. Ungefär som Alfons pappa sa till Alfons: Man måste ha det tråkigt också för annars kan man inte skilja på tråkigt och roligt. Ligger mycket i det. Ja jag tror faktiskt att vi behöver vardagen, att den hjälper oss att få ordning och struktur i livet. Att vi äter mer vettigt och på bättre tider. Att vi sover på bättre tider osv. 

Sedan tror jag faktiskt inte heller att alla dagar är precis likadana. Kanske skulle man med enkla ord skriva ned vad som hänt under en dag. I dag träffade jag den och den. I dag bjöd A på fika. I dag blev B sjuk på jobbet. I dag när jag kom hem hade Gladiolusarna slagit ut i rabatten. I dag... ja ni förstår. Inga romaner men det sätter ändå fokus på att alla dagar inte är precis likadana. Det gör också att vi lär hjärnan att vara glad över små saker eller att vi ser de små sakerna och tar vara på allt det som kan få oss glada och det som kan få oss att känna empati. Glädje och empati två livsviktiga känslor att odla. 

Vad händer nu på målarfronten då? Jo en hel del. Jag går fortfarande den fantastiska målarkursen för Anna Toresdotter och den tar tid. Men så roligt och så lärorikt. 

Nu kommande helg så är jag i Fårösund på Kulturartilleriet och ställer ut lite av min konst och ska prata lite om min väg till att bli konstnär. Så välkomna dit ni som finns här på Gotland. Det gör också att det denna vecka är stängt i Barlingbo gamla skola.

Helgen den 10 - 12 september är sista kurstillfället för mina målarkurser den här omgången och sista anmälningsdag är 6/9. Gå in här på hemsidan under kurser och läs och anmäl dig vet jag. 

Jag hoppas få se just dig!

Var nu rädd om dig, ta vara på var dag och sprid empati och kärlek.


Foto: Gladiolus fotad i dag i rabatten.  Målning: Vad en liten gumma kan gno  Akvarell