Vad händer!!!!???

24.02.2022

I dag vaknade jag och världen till ett fruktansvärt och sorgligt besked. Putin har gått in i Ukraina med militära styrkor och bombar landet. Han har alltså startat ett krig som bryter mot alla internationella regler och hotar dessutom alla som kommer försöka stoppa honom. Fruktansvärt, vidrigt och obehagligt. Jag tror faktiskt att jag just nu säger att jag HATAR MÄN! Åtminstone maktgalna män.

 Efter två världskrig och en massa andra krig runt vår jord har mänskligheten tydligen inte lärt sig ett smack! I alla fall inte den maktgalna delen av mänskligheten om de nu ens är mänskliga. I krig vinner ingen! Det skapar bara lidanden, död, fruktan och hat vilket inte är något som är speciellt vettigt om man som politiker vill skapa något gott och hållbart för sitt land och folk. Finns liksom inget förtroendekapital kvar. Och ni som nu säger att: se där hon är en manshatare, får såååå gärna tycka det. Men säg mig en kvinna som startat krig. I mitt huvud finns inte ens möjligheten att starta krig. Varför ska jag först bära barn inom mig, föda fram dem i en smärta en man aldrig kan ens tänka sig, ta hand om dem och fostra dem för att sedan låta dem bli kanonmat. Känns liksom inte helt logiskt tycker jag. Antar att många kvinnor håller med mig där. 

I dag och framåt blir det böner för Ukrainas folk och för Volodymyr Zelenskyj- Ukrainas president samt för Putin. 

Det här hade jag hoppats att jag skulle slippa uppleva och skriva om. Hade ju tänkt skriva om vad som händer just nu runt mig. Men det får bli fortsättningen på denna blogg. 

Lördagen den 5 mars klockan 12.00 har min utställning " Stolt att vara kvinna " vernissage på Langska huset i Visby. Ni är hjärtligt välkomna dit då! Den blev dessutom helt plötsligt än mer aktuell p.g.a. dagens krigsutbrott. Tisdagen den 8 mars på Internationella kvinnodagen kommer jag att ha öppet till 20.00 på kvällen och kommer förmodligen också att prata om varför den firas. Utställningen hänger till den 16 mars och är förövrigt öppen de tider Langska huset har öppet. I dagsläget har de öppet onsd- sönd 12.00 - 16.00. Eventuellt ska de förlänga öppettiderna men det är ännu inte beslutat. Så kolla på Langska husets egen hemsida.

Ja det här med utställning ja. Nu börjar jag se slutet på förberedelserna. Ni ska veta att det ligger mycket arbete bakom varje utställning ni går på. Först ska naturligtvis konstverken målas, och det kan gå fort eller ta väldigt lång tid. Beror på hur tavlan är gjord. En oljemålning tar månader att bli klar eftesom torktiden är så lång och oftast målas i flera skikt. Det innebär alltså att planering inför en utställning är A och O. Sedan ska beslut tas om vilka som ska vara med på utställningen. Skyltar till tavlorna ska göras, affischer, prislistor, annonsering, packning av konstverk, forsla konstverken och annat material till utställningshallen, hänga kosntverken vilket är ett hästjobb i sig. Ska det bjudas på något under vernissagen trots att det fortfarande är pandemi eller inte? Ska det det så ska det också inhandlas mm. Mellan detta ska också ett vanligt liv levas. Men det är absolut värt det!! Jag älskar mitt liv som konstnär! Det ska bli så roligt att åter få ställa ut och att få träffa er på riktigt och se era reaktioner. Så roligt att åter få prata om konst och om livet. Och jag hoppas att jag kan beröra er. Kanske hinner jag inte skriva en blogg nästa vecka men kommer att fota och lägga ut bilder från verniissaget på min FB sida. 

Så nu önskar jag er alla en skön och vilsam helg. Jag ber för att världen ska sluta vara tokig och att de maktgalna skall ta sitt förnuft tillfånga. Och så sist men inte minst: Sprid kärlek! Det enda botemedlet mot hat och maktgalenhet.


Foton:   1. Ett ljus som helt plötsligt förvandlades till en ängel här hemma   2. Min målning Stolt att vara kvinna