Vad händer nu?

21.09.2021

Så nu är hösten i antågande. Dagarna och nätterna har blivit kyligare och träden börjar bli vackert gula, röda och oranga. Blommorna blir färre, men än finns dom. Kärleksörten börjar bli vackert rödrosa. Några ensamma gladiolusar, enstaka kaprifoler, och massor av tusenskönor och rosor blommar också. Ljuset på morgonen är så speciellt och naturen kan verkligen vara vacker på hösten. Luften blir hög och klar och det doftar jord och lite multnande löv ute. 

Stillheten har också infunnit sig. Det är nästan tomt på vägarna och på kvällen är tystnaden total och stjärnhimlen magisk. Stillheten är också som balsam för själen efter en, för mig, hektisk sommar. Nu behövs lite återhämtning, att finnas i att jag inte måste åka iväg även när kroppen egentligen protesterar och säger nej. Skönt att kunna sova på morgonen eller ta en tupplur. Vi får väl se hur jag lyckas med det. Har lite svårt med att göra ingenting även när det är det som behövs. Att ha/haft utmattningsndrom sätter sina spår som aldrig försvinner och att lyssna på kroppen ( något så när ) är ett måste. 

Detta innebär att denna helg 23 - 25 september är sista helgen med mitt sommargalleri i Barlingbo gamla skola. Jag har öppet torsd - lördag 11.00 - 16.00. Jag kommer att ha 20% på viss konst och på kuddar. kanske något blir ännu billigare, vem vet? Det gäller bara i Barlingbo gamla skola så kom och fynda! Passa på att köpa hållbara julklappar redan nu innan allt julstök.  Någon gång i oktober   hittar ni mig igen i Eksta gamla skola så då är jag tillbaka hemmavid. Vill ni nå mig är det bara att ringa eller mejla så ordnar jag visning och naturligtvis skickar jag fortfarande konst till er om ni vill köpa! 

Passa nu på att ta vara på dagarna framöver och hitta lugnet. Njut av naturens färgprakt. Skapa med dina händer, kanske en höstbukett med höstlöv. Om du kan, sätt dig vid havet eller en sjö och bara lyssna på vågorna. Eller sätt dig på en sten i skogen och känn doften av gran, tall och mossa. Det ger behövlig påfyllning. Tids nog kommer allt julstök och stressen med det. Var snäll mot dig själv och sprid kärlek.  


Foton tagna av mig på Petesgården och Eksta samt akvarellen " Tupplur"