Sommartider

15.06.2021

Nu är det verkligen sommartider med allt vad det innebär. Jag har haft vernissage i Barlingbo gamla skola och TACK alla ni som kom och förgyllde min dagar med tankar och reaktioner. Så roligt att se och höra era kommentarer till det jag målat! 

Jag har haft ett intressant samtal i dag om konst. Vad är konst? Vem bestämmer vad som är bra konst? Ska den endast matcha min soffa? Eller har den något annat syfte också? Vad tycker du? 

Jag tycker naturligtvis en massa saker om konst. Jag tycker  att konst är viktigt då den skildrar, medvetet eller omedvetet, dagens samhälle och strömningar. Konst kan var vacker, ful, intressant, väcka tankar och känslor. Konst i alla dess former kan ofta säga mycket mer än ord. När du kommer till min utställning i sommar hoppas jag från mitt innersta att du blir berörd på något sätt! Och naturligtvis att något verk får följa med dig hem!

Sommartider innebär också att jag ska pussla ihop vilka tider jag har öppet i Barlingbo. Men det är roligt pyssel. Hoppas ni hittar ut till mig! 

Den här veckan har jag öppet i morgon 11.00 - 16.00 och på torsdag 13.00 - 16.00 om jag inte ramlar ihop av andra sprutan jag får på torsdag vid lunch. Nästa vecka är midsommarveckan och då tänkte jag ha öppet onsd - torsd 11.00 - 16.00 och söndag 11.00 -16.00. Ser ni Öppna Ateljèers flagga på skolväggen och en trottoarpratare med affisch så är dert öppet! Så då är ni hjärtligt välkomna!  Mer tider kommer senare. 

Sommartider innebär också att vi blir såååå många fler här på ön vilket redan nu märks i matvarubutikerna som inte riktigt än fått igång sommarmängderna på varor. Men vad gör väl det. Det känns så roligt att denna sommar tycks bli en sommar då vi lever igen, fylld med kultur,  konserter och fantastisk mat om än med försiktighet och förstånd. Till alla er som kommer hit nu i sommar vill jag bara säga välkommen!  Njut av vår underbara ö, och låt långsamhetens lov fylla era sinnen när ni är här och stressa inte. Stress har vi nog av i vardagen. Låt den här sommaren bli en sommar du minns länge. Och glöm inte heller att du kan anmäla dig till en målarkurs hos mig nu i sommar som också ger ditt innre påfyllning! 

Så tills vi hörs eller ses, var rädd om dig, njut och sprid kärlek! 


Foton: Från Djupvik, Ekstakusten, Västerhejde och min ateljè i Barlingbo gamla skola där kurserna hålls.