Sommarens sista skälvande minuter

28.08.2023

Sommarens sista skälvande minuter är här. Det är strax september, den första höstmånaden. Det  känns lite vemodigt att blomsterprakten har avtagit och fågelsången likaså. Ute finns också en svag aning av höstdoft trots att gräsmattorna är grönare än någonsin denna sommar. Ja vi har, precis som  hela Sverige, rikligt med regn även om det just nu är sol mellan molnen. Turistsäsongen är över, semestrarna likaså och en stilla lunk börjar infinna sig. Det är precis som det ska även om jag saknar sommaren och dess dofter. 

Den här sommaren har det varit fullt upp. Som konstnär och liten egenföretagare är det inte semester under högsäsong på sommaren. Jag har haft flera utställningar och kurs. Utställningen i Visby St:a Maria Domkyrka blev väldigt bra och den är jag väldigt nöjd med. Men den tog mycket kraft av mig. Mer än jag förstod. Jag har varit helt slut resterande sommaren. Ändå hade jag även en kurs och har haft en utställning till under augusti månad. Men nu är det bara POP UP utställningen kvar på LennArts galleri under höstmarknaden den 10 sept kl. 10.00 - 15.00 kvar. Plats: vid Arran krukmakeri i Eksta.  Bra priser på min konst utlovas då. Ni är så välkomna! 

I september vill jag måla. Jag börjar längta efter det nu. Att få skapa nytt. Prova nya motiv och sätt att uttrycka mig på. Jag säger än en gång "TACK" till konstens "gudinna" som viskar i mitt öra, som lockar och drar i mig. Som skapar nyfikenhet och glädje. Som sparkar mig i ändan och får mig att hålla igång. Jag önskar så att fler skulle hitta detta andningshål och sätt att bli påfyllda med glädje och kreativitet. Kultur i alla dess former är livsviktigt, faktiskt! Och vill någon gå en kurs är det bara att ni hör av er. 

Ja kultur är livsviktigt för vårt välmående. Både att skapa och att ta del av. Just nu viktigare än någonsin att så många som möjligt tar del av och skapar. Det är en pelare i demokratin, den får oss att reagera, tänka, känna, omformulera, omvärdera och förhoppningsvis växa och skapa ett bättre samhälle. Det behövs när vissa vill skära ned i folkbildning och lägga ned kulturförvaltning och sälja konserthus. Dessutom vill politiker att vi ska ange dem som finns här utan uppehållstillstånd! Vad är det för samhälle de vill skapa? Ett samhälle där ingen litar på någon för tänk om dom är angivare? Ett samhälle som slår kilar mellan människor, föder fruktan och ett vi och ett dom! Ett samhälle som skapar grogrund för krig. Ett samhälle som bryter mot FN:s konventioner om mänskliga och barnens rättigheter som Sverige har ratificerat!

Nej make ART not WAR! Låt konsten flöda i alla dess former, ta del av konst, våga säga ifrån och fortsätt sprida kärlek! 


Målningar : 1. Blå blå känslor  2. In the forest   3.Aldrig mera krig   Alla tre oljemålningar