Sommaren är inte slut än men...

23.08.2022

Nu är det dags att börja skriva igen. Sommaren är inte riktigt slut än, men vardagen börjar göra sig påmind. 

Här på Gotland har sommaren varit het och torr. Häromdagen när vi var och badade var det 24 grader varmt i havet. Gräsmattorna är brunbrända och vi har vattningsförbud på sommaren för att vi ska ha dricksvatten som räcker till alla. Så jag har inte vattnat vår gräsmatta sedan vi flyttade hit 2014, bara rabatterna. 

Just nu är den något mindre brun eftersom det regnade för några dagar sedan. Lite hoppfullt är det allt. Brunt ja, det får mig osökt att tänka på kommande val nu i september. Jag hoppas verkligen att alla går och röstar men inte brunt! Så många vedervärdiga förslag som kommit nu på sistone från det blåbruna hållet. Språktest av 2 tvåringar med utomeuropeisk bakgrund. Vilket "svenskt" (vad det nu är) barn pratar bra svenska vid två års ålder? Om barnet inte klarar testet ska det kunna skiljas från sina föräldrar i värsta fall. Nästa vansinnes händelse, ett tunnelbanetåg helt målat i det bruna partiets logga och där en av deras politiker skrivit "Välkommen till återvändartåget. Kabul nästa. Så avskyvärd och öppen rasism. Fler dumheter finns men det får räcka. Det gör mig arg, frustrerad och ledsen. Är det här verkligen det samhälle svenskarna vill ha? Det är verkligen dags att börja fundera och tänka längre än näsan räcker och på konsekvenserna av det val vi gör. 

För en vecka sedan var vi på kort visit i Stockholm i hettan. Bla. var vi på Liljevalch och såg jubileumsutställningen Liljevalch Vårsalong 100 år. Intresant måste jag säga och det går verkligen att se de olika trenderna som funnits i samhället och konsten under dessa 100 år.  Annars njöt vi bara av livet, sammetsnätter och utsikt över takåsarna. 

Nu är det snart september, den femte årstiden här på Gotland. Vi brukar ha fint väder här då och det brukar fortfarande gå att bada och badstränderna är inte knökfulla. Det är en behaglig årstid. 

Det som händer nu framöver är att jag har en målarkurs 2-4 september och en den 14 - 16 oktober. Gå in här på min hemsida under kurser och anmäl dig! Jag hoppas vi ses. Och så kommer jag att ha min ateljè öppen 4-6 november dvs. under Allhelgona helgen. Det är så långt som jag planerat ännu. Dessutom finns några av mina målningar på Svenska Konstnärsförbundets - SKR digitala utställning. Gå gärna in där och titta. 

Jag hoppas innerligt att du har haft en skön, vilsam, underbar sommar som gjort att du kunnat fylla på dina krafter. Spar på de krafter du fått och var snäll mot dig själv, andra och sprid kärlek!