Sommar, sommar, sommar och livskraft

13.06.2024

Så nu är sommaren här med full kraft! Det går så fort, så fort. Allt exploderar i livskraft så nästan allt är utblommat redan till midsommar. Jag försöker hinna med att njuta av allt det vackra men tiden rinner bara iväg. 

Här på Gotland klipper man inte vägrenen utan låter blommorna få växa på sidan om vägarna. Det är så vackert. Nu är det vallmon och blåeldens tid. Vissa år blommar blåelden rikligt och i år är ett sådant år. Ja allt blommar rikligt. Det är som om naturen fått glädjefnatt. Vi hade ju väldigt varmt i maj men nu är det kyligare vilket gör att vi får ha kvar det vackra lite längre. 

 Öppna Ateljèer har varit och det blev lyckat i år igen! Många som kom och pratade konst och tittade och många tavlor som fick ett nytt hem. Det gör mig lika glad, förundrad och tacksam varje gång. Tänk att jag får beröra någon med det jag målar och att mina målningar får pryda väggar hemma hos personer runt om i Sverige och utomlands. Det är en ynnest att få göra det jag älskar, att måla, och att ni älskar det jag skapar! 

Lika roligt är det att lära ut! I helgen som var hade jag en Vedic Art kurs. Och att se glittret i ögonen på deltagarna när de kommer in i sina skaparbubblor är guld värt. Att se när rädslan släpper och de går "all in" är en ren fröjd. Att få dela liv och upplevelser, att få ge verktyg för välmående och skapande, ja det är också en ynnest! Så vill du prova att måla, hör av dig så får vi se om vi kan pussla ihop datum.  

Utöver det blir det utställning på Visby konstmuseum från den 24 juli till den 4 augusti. Ska också från och med nu, under sommaren, hitta tiden till egen återhämtning och till mig själv. Det är så lätt att tappa bort sig själv och att dränera sig på kraft. Att stanna upp och fundera över vilka val man ska göra är viktigt! Och det är dags när man känner att tröttheten näääästan vinner över glädjen. Hur är det för dig? Och hur hittar du tillbaka till dig själv? 

Nu dags att gå ut och vattna blommor och njuta lite av det vackra. I dag blåser det rejält så då slipper jag myggen. Jiiipiiie! 

Tills vi hörs igen, var rädd om er, fyll på med energi och kärlek, strunta i för många måsten och sprid kärlek!

 

Foton:    1. Blåeld här i Eksta fotat nu i juni.  2. Akvarell målad härom dagen, Vallmo.  3. Fält med blåeld Eksta juni.  4. Liten vallmo - livskraft.