Smärtans innersta väsen igen!

26.03.2021

Så är det fredag igen och jag sitter framför datorn. Hade tänkt ta mig till ateljèn i dag men blir nog inte så. Natten har varit mindre bra och rygg och närvverk talar med all tydlighet om att jag existerar i dag. Beror på att jag i ren ilska for runt som en tok i går och städade, torkade golv, damtorkade, tvättade, torkade alla köksluckor, bytte gardiner till vårvarianten och gjorde allmänt påskfint. Så bra nu är det gjort. Men hade ju inte behövt ta allt på en gång.... Men som sagt jag var rasande. 

Jag tänkte att jag skulle åka förbi en bilförsäljare och be att få provköra en Lamborghini URUS, härligt grodgrön! Så när jag provkör den känner jag bara att jag vill ha den. Så sagt och gjort, jag tar den. Naturligtvis åker jag fast, men jag hävdar att det var bilföräljarens fel. Hen som sa att jag skulle verka så mycket yngre med en sådan bil - erövring. Hen som lovade vilken status den bilen ger och mycket mer. Bilförsäljaren ville ju först inte låna ut nycklarna och låta mig köra själv men gick ändå med på det. Jag är ju så mycket äldre än bilförsäljaren så inte luras väl jag, kunde ju vara hens extramamma. Jag hävdar att jag har varit svag i köttet och anden som tog bilen. Blir jag frikänd????? Nähä, inte??? Så konstigt! Jag som trodde att lagen var lika för alla.... 

. Ni förstår nog att jag med denna liknelse  syftar på det som skett runt Göran Lambertz. Jag tycker också att liknelsen, så klart, visar på de patriarkala strukturer som hela vårt smhälle är byggt runt. En svensk vit man med status, han är jurist, ämbetsman och har varit justitiekansler och justitieråd i Högsta domstolen blir släppt och brottsutredningen läggs ned. Han står sedan och säger att jag blir kladdig när jag är full och jag har varit svag i köttet och anden och flinar och är friad. Det är så absurt och kräkmedel och det gör mig rasande. I min liknelse ovan hade ALDRIG förundersökningen lagts ned och kvinnan släppts oavsett titlar.

Visst jag vet inte exakt vad som hände den julaftonen men ändå. Vi har i dag en samtyckeslagstiftning som han mycket väl vet om men som han skiter i! Intervjun visade med all tydlighet hans kvinnosyn och fick mig att tänka på "Män som hatar kvinnor". Detta är ett stort bakslag för Mee to rörelsen och alla kvinnor borde nu höja sina röster i vrede! Och vi borde göra det NU. Det är viktigt när rättssystemet tillåter detta. När en man med den såkallade digniteten står och säger det han gör, och dessutom smutskastar den juridikstudenten som han gör, ger det signaler till samhället tyvärr. Vi backar tillbaka till att kvinnor ska var nyktra, vara propert klädda, helst ha ett "förkläde" med sig och om något ändå händer kunna skrika och försvara sig. Trots att vi vet att ett våldtäktsoffer ofta "fryser fast" under våldtäkten, kroppens eget försvar mot det ohyggliga som sker. Vi är tillbaka till att männen har rättigheter och kan ta det dom vill ha medan kvinnor inte har några rättigheter överhuvudtaget utan måste fly. Detta trots ny lagstiftning. 

Och alla ni män som säger: Hur ska man då veta när man kan ha sex? Tänk man kan ju bli anmäld? Bara frågorna säger ju allt. OM du inte vet att det sker under ömsesidigt samtycke ( det märks) gå då på toaletten och dra en handtralla i stället om köttet och anden är svagt!

Detta är ytterliggare en aspekt som ligger i min tavla Smärtans innersta väsen. Jag är så arg, frustrerad, ledsen, det gör ont ända in i hjärtat och så trött på att som kvinna vara sämre lottad, ha andra regler att förhålla mig till än män och att bitvis känna det som om jag slåss mot väderkvarnar år 2021.

 Så, nu har jag skrivit ur mig lite av ilskan. Jag hoppas och ber att detta ändå leder till något som är bra och framför allt för den juridikstuderande kvinnan.

Så alla kvinnor res er upp, ta din rätt, lev i kärlek och sprid kärlek. Alla män, lär er se de patriarkala systemen, protestera och ställ er upp för en förändring till jämstäldhet, våga vara en man och sprid kärlek. 


Tavlor: Smärtans innersta väsen och Chimär. Foto taget av mig. Väderkvarn på Mellings