Romantik

13.08.2021

Tror att denna blogg blir lite rörig och blir den det så får det vara så. Jag skrev ju förra gången om semestertider och och undrade varför vi stressar så. Ja jag är inte heller perfekt kan jag säga. Jag har nu tagit tre dagars välbehövlig semester. Ja hu, jag har stängt mitt sommargalleri fast jag skulle ha haft öppet torsd-lörd. Kan säga att det på ett plan var riktigt jobbigt att ta det beslutet och att göra det. Men samtidigt skrek kroppen på vila. Så fort jag satte mig ned somnade jag. Spelade ingen roll om jag försökte titta på TV, läsa en bok som var väldigt intressant eller försökte kolla på telefonen. Då jag tillhör den grupp som har haft och har utmattningsyndrom ( man blir aldrig densamme igen och känsligheten för att dratta dit igen är alltid närvarande ) vet vad klockan är slagen med sådana symptom. Det är då klokt att lyssna på kroppen. Så så fick det bli. Inte heller åkte jag i dag in till stan, dvs. Visby och maken fick åka själv. Så nu sitter jag här hemma i total tystnad och njuter av det och då kom också lite skrivklåda igen. 

Jag har funderat på romantik några dagar nu och inser mer och mer hur viktigt det är för välbefinnande, hälsa, att ha nära till sin känslor och för att hålla sitt förhållande - äktenskap vid liv. Under sommaren så firar vi bröllopsdag och jag fyller år och jag tackar Gud för att jag har en man som är en riktig romantiker. Och som jag älskar det och som jag älskar honom! Hans påhittighet, hans upptåg, hans sinne för att det finns så mycket man kan fira i livet, hans omsorg. 

Men alla har inte råd med att göra en massa extra. Nej det är sant. Men det går utmärkt med romantik i vardagen. En lapp vid frukosttallriken med texten - Jag älskar dig och ett hjärta när jag ska äta frukost och han redan åkt till jobbet. Det förgyller hela min dag. I nättras - i natt som var stod vi sida vid sida påbylsade i den totala tystnaden och tittade på den fantastiska stjärnhimlen och alla stjärnfall. Helt ljuvligt och mäktigt. Jag har sparat en liten påse med små röda tyghjärtan i från någonstans. Jag tror att det är min skatt som köpt dem, kanske så längesedan som när han friade till mig. Dom använder vi att strö över bordet när vi vill ha det extra kärleksfullt och festligt när vi ska äta. Ett litet kärleks sms under dagen. Behöver inte vara långt men det gör att vi vet att vi finns i varandras tankar. Att somna på hans arm eller somna hand i hand. Det finns så mycket som inte är stora och dyra saker men som betyder så mycket. 

Kärlek är inget som någonsin går att ta för givet och den behöver ständigt arbetas på. Men sååå värt det det är. Jag hör ibland någon säga att kärlek håller inte livet ut och det skulle vara så tråkigt. Det kan jag inte hålla med om. Långvarig kärlek är vackert. Att veta att jag - vi  är accepterade med våra fel och brister. Att våra skrubbsår som livet gett inte behöver döljas. Att vara så trygga med varandra att man vågar vara sig själv även när det kommer till sexlivet och kunna njuta tillsammans och inte på ens villkor. Ja det är sannerligen inget jag skulle vilja mista eller börja om med. 

För övrigt så håller jag fortfarande på med min målarkurs. Så lärorik. Och så håller jag på att planera och göra färdigt inför sista helgen i augusti och tiden rusar iväg. Då ska jag ställa ut lite av min konst och prata om min väg fram till där jag är nu. Var? Jo på Kulturartilleriet i Fårösund den 28 -29 augusti kl. 12.00 - 18.00. Ni är så välkomna dit.  Nästa vecka har jag öppet i Barlingbo gamla skola igen torsd - lörd 11.00 - 16.00. Och den 10 - 12 september är sista kurstillfället vad jag vet just nu. Så passa på att anmäla dig till en målarkurs som kommer ge dig mersmak. Gå in här på min hemsida och läs mer. Sista anmälningsdag är 6/9 men det är bra om du anmäler dig så fort som möjligt. 

Tja det blev inte så rörigt ändå. 

Så var nu rädd om dig, låt romantiken spira och anmäl dig till målarkurs. 


Foton: Tavla jag målat till mim man.  Jag och min skatt.  Frukostbord på bröllopsdag