Rationell och intelligent

21.04.2021

Oj vad jag har njutit av dagarna som varit. Sol och värme och det har nästan gått att se med blotta ögat hur växterna växer och vecklar ut blad och blommor. Forsythian har nu slagit ut sina knallgula blommor på bara grenar. Den busken är så vacker! Och fåglarna har haft glädjefnatt. Koltrastarna drillade, hackspetten hackade, korparna kraxade, småfåglarna knirpade- sitsisuade-visslade och sjöng och måsarna- ja de lät som måsar gör.  Frukostarna har avnjutits på altanen i värmen och tvätten har fått torka ute och doftar underbart! Men nu tycks det vara slut på ljuvligheterna för ett tag. SMHI har t.o.m. utlovat snö. Huvvaligen! Får väl tänka att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.  

Jag skrev ju förra gången att jag läser boken " Jag kan ha fel " av Björn Natthiko Lindeblad. Det är en bok jag inte sträckläser för den ger tankar som jag går och funderar på. Mycket som han skriver gillar jag. Bl.a. säger han " tro inte på allt du tänker ". Det håller jag med om! När livet krånglar till sig, när saker kanske inte blir som jag tänkt, när oron sätter in osv, vad händer då? Jo då börjar tankrna snurra och spinner sina egna banor och den ena kedjan efter den andra, värre än den förra, börjar viska i mitt öra. Det där går inte, tänk om du misslyckas, tro inte att du är någon, tänk om det hänt dem något, men du är ju alldeles för tjock och gammal är du också.. Ja ni förstår. Björn gav en strålande lösning. Säg till tankarna: Tack för din feedback och jag hör av mig. Så roligt och så avsnoppande till tankarna. Inget av det jag tänker i dessa fall är ju sant förrän fakta ligger på bordet i så fall. Så varför lyssna och stressa upp sig? Varför skapa mer lidande för sig själv än det som ändå livet kanske bjuder på? Tankarna blir som hägringar som vi tror på fast de inte finns. Det sägs ju att vi människor är rationella och intelligenta men ibland undrar jag. Att stanna kvar i egna tankar som pinar mig är varken rationellt eller smart.

Trots att vi anser oss vara intelligenta och rationella så är det så mycket som vi i dagens samhälle har glömt bort, inte tar till oss och inte lyssnar på. Att lyssna inåt, att inte springa blint med strömmen, att ta tid till sig själv och att lyssna på sitt hjärta. Det behövs för att kunna älska sig själv och andra. Så jag tänker börja med att säga till mina tankar " tack för din feedback, jag hör av mig ". 

Har varit och tittat på lokalerna som jag skrev förra gången och det här blir bra det. Dock är planeringen inte klar ännu så håll ut ett litet tag till så kommer det här sedan vad det blir. 

Var nu rädd om dig för du är värdefull och duger som du är! Ta vara på dagen, var i stunden och sprid kärlek. 


Foton: Forsythia, Hägring över Karlsöarna i går fotat av min man.   Målning: Vem är jag? Vart är jag? Vart ska jag?