Olust

11.04.2021

Dagarna som gått sedan sist skulle jag delvis vilja kalla olust. Av olika skäl. En del är en olust som gnager inifrån. 

I fredags hade vi full storm här, 25 sekundmeter i byarna och byarna kom väldigt ofta skulle jag vilja påstå. Vårt duschmunstycke och duschslang visade med all tydlighet på torsdagen att det hade givit upp. Vattnet sprutade åt alla håll, ända upp i taket så det var bara tvunget att fixas. Sagt och gjort, klev upp tidigigt, Bygg Max öppnar kl. 7.00 och jag tänkte försöka hänga på låset då jag visste att vädret skulle bli sämre ju längre fram på förmiddagen vi skulle komma. Det var bara ett litet problem. Vid rejäla lågtryck brukar jag få migrän, så även denna dag. Ja, ja det var bara att ge sig av och hålla hårt i ratten. In på Bygg Max och leta rätt på det jag skulle ha. Ingen hjälp, karlarna bara står vid sin disk och ignorerar mig men hjälper karlar som kommer in.... Det fixade jag ändå allt medan huvudet värker och illamåendet går fram och till baka. Hem igen och under bilfärden hålla hårt i ratten. 

Väl hemma så ska jag då byta slang och munstycket för naturligtvis kan jag inte vänta. Det gamla sitter som berget, förståss, och går inte att skruva av med handkraft. Hittar rörtången i verktygslådan och får bort slangen. Jiipiiie! Och sedan börjar det riktigt roliga! Att få dit det nya. Hur jag än försökte fick jag inte dit det. Det passade inte. Bytte packningar och vred och vände, men icke. Dängde till slut ner slangen på golvet och sa högt NEJ NU GER JAG UPP! Ställer mig vid handfatet och börjar tvätta händerna för dom var skitiga vid det här laget. Vrider på huvudet och börjar mitt i allt att gapskaratta. Varför? Jo jag ser då att jag försökt sätta fast slangen på armen  där vattnent rinner ut om man inte vill ha duschen och inte på gängorna för duschslangen.......   Så på det igen. Och se nu passade det och gick i ett huj. Men då hade det säkert gått en timme sedan jag började. Vad lär man sig av detta? Ja att skratta åt sig själv och att kanske inte försöka leka rörmokare med migrän. Men det var olustigt medans jag höll på. 

Efter dessa eskapader var det bara att acceptera sängläget och är väl inte riktigt ok än. 

Någon av kvällarna här i veckan såg vi Persona Non Grata, SVT:s dokumentär om Soran Ismail och den var sannerligen olust! Han har ju blivit anmäld för våldtäkt och sexuella övergrepp men det har blivit nedlagt då ord står mot ord. Här får Soran Ismael i en timme orera om sina lustar, hur många han haft sex men osv. Och han förstår inte varför det blivit som det blivit. Hans fru är också med i filmen och liksom försvarar honom? Ingen av de utsatta kvinnornas röster hörs. Precis som när Göran Lambertz får stå i sin trädgård flinandes och smutskasta den juridikstuderande kvinnan han minst tafsat på och erkänt att han gjorde. Vad är det SVT gör???? Varför vill de medverka till att att gå bakåt i tiden och ge männen rätt att ta för sig av vad de vill och föra fram en sådan sunkig kvinnosyn????!!!! Media räknas ju som tredje stadsmakten så naturligtvis påverkar det samhället vad dom sänder! Ja jag blir förbannad, jag blir ledsen och känner STOR OLUST!! 

Det här har påverkat mig djupt. Har liksom fastnat och tappat lusten att måla. Så det blir som på norrländska när man sätter O framför det mesta som är någon slags negation. Man har inte gått - ogådd. Man har inte ätit - oäten. Man går dåligt- ofärdig. Man har tappat lusten- man har olust. 

Men inte bara. I går var det strålande solsken även om det fortfarande blåste. Så min man och jag var ute en stund på eftermiddagen i solen. Sååå skönt. Och att se dessa hav av scilla, blåa och vita, som nu breder ut sig på gräsmattorn, efter vägkanterna och krokusar gör mig ju glad. Dessutom hade vi en örn som seglade runt våra huvuden länge. Så tack min älskade att du drog ut mig på den promenaden! Man får försöka fånga glädjeämnena som också finns. 

Så det önskar jag dig nu under kommande vecka, fånga glädjeämnena och var snäll mot dig själv och sprid glädje


Tavla: När allt det här är över skall jag öppna ögonen. Akryl   Foto från mobilen på Scilla