Nytt År!

12.01.2023

Så är det då nytt år igen! Ett nytt år där jag ska komma ihåg att skriva rätt årtal 2023 och det brukar ta ett tag. 

Ett nytt år ja, ett år som är helt oskrivet, ett blankt papper eller en tom vit duk kanske. Varje nyårsafton vid tolvslaget lämnar vi det gamla bakom oss och hoppas på något bättre än det som varit. Och varje nyårsdag finns känslan av lite magpirr och vad har det här året att bjuda på? Det där magpirret är nog lite bra tror jag. För att bara sitta och vänta på vad året har att bjuda blir lite som magiskt tänkande i sagor. Jo jag vet att vi absolut inte kan styra allt och inte heller bestämma allt. Men det vi kan göra är att fundera på vad vi vill ska hända, fundera på hur det skulle vara möjligt att det händer och vad vi själva då måste släppa till eller lämna. Och om det är värt det, både materiellt och kroppsligt. Gör vi ett medvetet val, som vi vridit och vänt på och tittat på från olika håll, vet vi ungefär vad vi kan vänta oss och vad det kostar oss på olika plan. Då är vi inte bara ett rö i vinden som kastas hit och dit utan mål. 

Nu har snart halva januari gått och vardagslunken har börjat infinna sig så i dag har jag veckostädat. (Måste vara enda gången jag välkomnat veckostädningen!Värmepumpen i vår lilla bostadsrättsförening har pajat och vi väntar på en ny. Det gör att inomhustemperaturen är sval men städningen höll värmen uppe.)  Även om tiden fram till påsk kallas för oxveckorna, eftersom det inte finns några extra helgdagar, tycker jag än så länge att det känns skönt. Att börja vända tillbaka dygnet till normalare tider och för min del börja fundera på det nya året och skapa nytt. Började i går med att skissa en ny tavla som jag så småningom kommer visa. Jag vet ju att jag ska ställa ut på Fiket i Visby under april månad, att det är Öppna Ateljèer till Kristihimmelsfärdshelgen och ev. Gotländsk Vårsalong till Påsk i Lärbro och så ställa ut hos LennArt i augusti. Men sedan. Hade velat ställa ut något på fastlandet. Vi får se hur det går. Oavsett så går det ju utmärkt att handla från min hemsida om man fastnar för någon av mina tavlor som alltid är originalverk och alltså bara finns en enda av. Jag skickar tavlan till dig. 

Nytt år som sagt och jag undrar hur många som avgivit nyårslöften? Jag har inte gjort det för dom där löftena är som gjorda för att misslyckas. Om du är en av dem som lyckas så vill jag varmt gratulera dig! Om du inte lyckas, ja då är du som såååå många av oss. Och vet du? Det gör inget. Du är alldeles underbar ändå. Så var nu barmhärtig mot dig själv, hitta din väg och sprid kärlek!


Tavlor:  1. Redemption song  2. I moving on  3. Vad en liten gumma kan gno  4. Mamma är lik sin mamma