Nu börjar sommaren

30.05.2022

Ja nu är det nog så att man kan säga att sommaren har börjat. Jag har plockat min första liljekonvaljbukett, häggen har snart blommat över och syrenerna blommar för fullt. Går jag ut på vår lilla tomt så översköljs jag av doften av syren. Helt ljuvligt. Vår Iris har fått glädjefnatt dessutom. Tolv stänglar fulla med knopp! Och våren övergick i sommar väldigt fort, knappt så det blev den här perioden med skir grönska i en mängd olika gröna nyanser. 

När jag insåg i morse att det faktiskt är sommar blev det genast dags att ta ned vårgardinerna i köket. Ja jag är en sådan där knasig en som byter gardiner fem gånger om året. Januari fram till påsktid  eller mitten på mars - vårvinter. Från mars till juni - påsk vårgardin. Sommargardiner från juni ca till september. Höstgardiner till advent och sedan då byte i januari. Det ger ett nytt hem till varje årstid och skapar i mig känslan av årets skiftningar. Dom sommargardiner jag har i köket älskar jag. Stod och funderade på hur gamla dom är när jag hängde upp dem. Kom fram till att de är i alla fall 44 år gamla! Snacka om kvalitet! 

Ja nu är som sagt Öppna Ateljèer över. Fyra dagars öppet i ateljèn mellan 11.00 - 17.00 och det känns. Men så roligt och sååå många besökare. Så många samtal om konst och om livet. Många berättelser och många skratt men också allvar. Det var så roligt och på Öppna Ateljèer mötte jag en kvinna som gör precis likadant som jag när det gäller att byta gardiner! Skönt tänkte jag, då är jag inte alldeles galen. Dessutom fick flera tavlor, kuddar, diktbok och musmattor nya hem. Så tack alla ni som kom, pratade och handlade. Att ni handlar av mig som konstnär gör så att jag kan fortsätta måla.

Vad händer nu då? Jo just nu håller jag på att plocka fram en annan sida av mig som legat lite i träda. Jag går här hemma och sjunger skalövningar och annat mindre vackert men som är bra för rösten. Jag ska sjunga solo och acapella, dvs utan musik, på ett bröllop nu till helgen som kommer. Känns lite pirrigt då det är ett tag sedan jag gjorde något liknande sist. 

Utöver det är det ska jag ha kurser i sommar. En nu 17-19 juni där det finns en plats kvar. Sedan en kurs 8 - 10 juli med sista anmälningsdag 28/6 och så en 5-7 augusti med sista anmälningsdag 25/7. 

Så vill du pröva på att måla, läs mer på min hemsida, och anmäl dig! Inga förkunskaper behövs men har du målat förut går det också bra. Vi är en liten grupp så du kan känna dig trygg. Ni är så välkomna! 

Däremellan tänkte jag njuta av ledighet men vill någon komma till min ateljè och titta så är ni välkomna att höra av er via mejl eller telefon så får vi se om vi kan hitta datum som passar när jag är hemma. 

Så njut nu av sommaren, var barmhärtig mot dig själv och andra och sprid kärlek!