Mitt i veckan tankar

28.10.2020

 Så är det redan onsdagkväll. Vi fick ju vintertid eller normal tid i söndags och fick en timme extra igen. Ja inte vet då jag var den tog vägen för dagarna bara går och går. Ingenting nytt under solen i och för sig för det har ju dagarna alltid gjort. 

Tid är ett konstigt begrepp och hur vi relaterar till tid förändras också genom åren och i olika situationer. När jag var barn kändes tiden oändlig. I vart fall de gånger jag funderade över den och längtade till något speciellt. Som julafton eller födelsedag. Då släpade sig timmarna och dagarna fram. Nu hinner jag knappt vakna förrän det är kväll igen! Naturligtvis är timmarna lika långa då som nu, det handlar om min upplevelsen av tiden. 

Ibland kan jag sakna barnets upplevelse av tiden. Då jag kunde stanna i ögonblicket och uppleva magin i stunden. Doften av ljusen på tårtan eller skimmret från granens ljus och kulor. Tiden stod liksom still och bilderna etsade sig fast i minnet som juveler. 

Å andra sidan hinner jag knappt ha tråkigt idag med den tidsupplevelse jag just nu har. 

Det finns förståss ett orosmoment i tidstänkandet och det är corona. Ja, ja jag vet. Det är ett tjatigt ämne, men ändå. Månaderna går och just som vi trodde att det höll på att plana ur så kommer eländet åter. Och då känns tiden helt plötsligt väääääldigt låååång. 

En av anledningarna tror jag är fruktan. Naturligtvis vill de allra flesta av oss leva vidare och i fruktan stänger vi in oss och om oss och då kryper tiden fram  Och vi längtar efter att allt ska bli något så när normalt så vi kan träffas igen. Själv tillhör jag riskgrupp men försöker ändå att leva. Inte bara överleva. Just nu har jag min ateljè öppen fram till på lördag kl. 16.00. Vi kan hålla avstånd och handsprit finns. Fruktan tror jag är människan värsta fiende. Oavsett vad det hadlar om, då fruktan gör att vi stänger om oss, blir misstänksamma och och slutar tänka rationellt, vilket också skapar ohälsa.  

Så försök slänga fruktan på soptippen, Var realistisk och förnuftig. Lev här och nu och sprid kärlek 


Utan avstånd   Akvarell/oljekrita