Mellan hägg och syren

18.05.2022

Oj så fort tiden går. Eller snarare så fort naturen marscherar på. Tiden är ju den samma. Nyss var det musöron på björkarna och i dag är vi redan i tiden mellan hägg och syren. Häggen har precis slagit ut i dag. Vi är med andra ord mitt uppe i den vackraste av årstider just nu. När jag var barn och bodde i norrland så inföll denna årstid mer med pingsten och då tolkade jag det bokstavligt. Hänryckningens tid eftersom det var så sagolikt vackert. Men nu går det så fort att jag knappt hinner njuta. Fast det var inte riktigt sant förståss. 

I helgen som var njöt jag av naturen på flera sätt. Vaknade tidigt på söndagsmorgonen, vid 03.30 och tittar ut genom fönstret och får se en måne som slog det mesta jag tidigare sett. Så på med täckkappan och gympaskor, ( just snygg syn - barbent, täckkappa och gympa skor ) men vet ju att det går fort när månen är på väg ned. Så ut i de kläderna med kameran i högsta hugg och tänker att, det är ju i alla fall inga andra ute nu. Och oj så juvligt det var. Koltrastarna sjöng för fullt, göken gol, månen på väg ned åt ena hållet och solen på väg upp åt det andra. Många foton blev det under ca 25 minuter. Var det några andra ute då? Jo självklart var det några som kom gående från någonstans och ja, lite underligt tittade de allt. 

Mitt på dagen for vi till Liste Gård här på Gotland. På vägen dit stannade vi vid ett stort rapsfält för även dom har ju börjat blomma. Var ju bara tvungen att få känna doften av solvarm raps. Så ljuvligt!  På Liste Gård finns vandrarhem, cafè, hundar, lamm och lammungar och blommor i mängd. Just nu tulpaner så man tror man hamnat i Holland. Så sanslöst vackert och de finns där för självplockning. Vi hade tagit med oss en hink med vatten, för man ska dra upp tulpanerna så man får med sig löken också. Vi ställde ner dem i hinken och de klarade sig hur bra som helst. Så sitter nu med en underbar doftande bukett vid datorn. Ja dom här tulpanerna doftar riktigt ordentligt. Känns i hela rummet. Lökarna stoppade jag ned i rabbaten när vi kommit hem så får vi se om några kommer upp nästa år. Jo så visst har jag hunnit njuta. 

Nu är det snart dags för Öppna Ateljèer. Inte nu till helgen men nästa. Så jag förbereder mig för det och för kursen som  jag ska ha 17 - 19 juni. Ska bli så roligt både med Öppna Ateljèer och kursen.  8 - 10 juli och 5-7 augusti finns också möjlighet till kurs så gå in och anmäl er! 

Men nu dags för lite middag så tills vi hörs nästa gång: Var rädd om dig, tillåt dig att njuta, lägg stressen i ett mörkt hörn på vinden. Sprid kärlek och vet att du duger som du är och är alldeles underbar precis så.