Livets små glädjeämnen

17.09.2022

Tänk i går fick jag en alldeles underbar present av min älskade skatt. En sådan där present som verkligen tillhör glädjorna! En sådan som får hjärtat att le och bli varmt och mungiporna att närma sig öronen.  Jag fick en bok. Boken heter: " Vid regnbågens slut finns en katt ". Författare: Kerstin Strömstedt med Niklas Strömstedt och Lars Lerin. En helt underbar bok med ljuvliga akvareller av Lars Lerin. Om ni inte redan vet vem Kerstin Strömstedt är tycker jag att ni ska söka rätt på henne på instagram och följa hennes liv, tankar och funderingar där. Kerstin är alltså Niklas katt och jag lovar att ni kommer dra på munnen när ni läser om alla krumbukter, påhitt, språk och funderingar som Kerstin har. Så tack min älskade skatt för denna present. Den behövde jag sååå väl. Jag har också hittat roliga barnböcker om " Boken som inte ville bli läst " av David Sundin, ni vet han som är med Babben i Bäst i test. 

Det här med små glädjeämnen eller glädjor tror jag är riktigt viktigt just nu att samla på, helst i högar. Det mörknar ju nu både ute och i samhället i stort. Att unna sig och samla på sådant som gör oss glada och varma på insidan tror jag är livsnödvändigt. Både för oss själva men också för att jag tror att det sprider sig som ringar på vattnet. Om vi ler får det andra att le. Om vi ler sover vi dessutom lite bättre på natten.  

Ett annat glädjeämne just nu är att i morgon, söndagen den 18 september så ställer jag ut på Galleri LennArt vid Arran krukmakeri i Eksta på Skördemarknaden. Jag ställer dessutom ut tillsamman med goa Lennart som arbetar i glas! Så kom, kom alla och se på min och lennarts konst och prata med oss och alla råttorna. Ja dom är inte farliga bara väldigt söta och kuliga även dom.  I morgon mellan kl. 10.00 - 15.00 och flera av mina målningar har, bara i morgon, ett väldigt bra pris! 

Så var nu snälla mot er själva, ta vara på alla glädjor ni kan hitta, dela dem gärna och sprid kärlek! 


Foton fotograferade i dag vid hängning av konst hos LennART:s galleri och jag och Lennart samt bokomslaget till den ljuvliga boken " Vid regnbågens slut finns en katt "