Livet står fortfarande på vänt

25.02.2023

Ja här står livet fortfarande på vänt. Lite så är det, och måste få vara. När döden besöker en familj så är det många som berörs. Och det är mycket som ska ordnas med. Hur ska begravningen vara? Vilken präst, om man nu vill ha det, ska vi ha? Vilket datum ska begravningen vara? Vilka psalmer ska vi ha? Övrig musik? Ska vi ha något att äta efter begravningen? Det ska städas ut ur lägenhet. Hur fördelar vi kvarvarande ägodelar? Och så allt pappersarbete. Ja ni som gjort denna resa vet ju hur det är. Till veckan är det så begravning och vi tror att den kommer bli fin, lika fin som svärfar var. 

I dag har det snöat här men trots det känns det som om det är vår i luften. Det blåser och är rått och kallt men ljuset är annorlunda. Klocken är 16.30 och solen lyser just nu fortfarande. Även småfåglarna har börjat kvittra igen och det gör mig glad. Har även hittat några vintergäck på vår gräsmatta som jag sådde för något år sedan. Trodde inte att det skulle bli något men nu är dom här.! Är lite som barnen att det är lite som behövs för att göra mig glad. 

Det är tur att det finns det som muntrar upp. I går var det ju ett år sedan Putin gick in i Ukraina och startade ett krig helt utanför alla ramar. Så mycket lidande det skapat. Så mycket död och elände. Så många som behövt fly. Och som det drabbat i stort sett hela världens ekonomier. Så fullständigt vedervärvigt. Dessutom så många barn som får sin barndom förstörd. Som måste bli vuxna i förtid. Som får en ryggsäck att bära fylld av sorg, rädsla, brist på tillit, saknad, ångest, kanske hat. Så fullständigt oförsvarligt att skapa detta av Putin. Och jag förfasas och förvånas över att vi aldrig lär oss något! Det finns inga vinnare i krig. Bara förlorare. Våld löser inga problem! 

Utöver det så har jag lagt ut lite nya tavlor här på hemsidan. Annat trevligt funderande är att välja ut vilka tavlor som ska med till Vårsalongen i Lärbro till påsk och vilka tavlor jag ska ställa ut på Fiket i Visby under april månad. Målarkurs kommer jag också att ha 14 - 16 april. Gå in här på hemsidan och läs under kurser och anmäl dig. 

Som sagt livet står fortfarande på vänt och det i dubbel bemärkelse. Livet finns kvar och väntar på att jag och vi ska ta för oss av det, för min del att jag ska ta för mig igen. I dag känns det trots allt som om jag känner doften av spirande vår, islossning, ljus och ny kraft framförallt i det lilla. Det är väl så att när livet stannar ett tag blir de små små sakerna, händelserna så mycket mer tydliga, betydelsefulla och glädjefyllda.

Så tills vi hörs eller ses igen, var snäll mot dig själv, njut av det lilla och ta vara på det och sprid kärlek!