Livet som konstnär

22.09.2020

Och så har en ny arbetsvecka börjat. Jo, jag har också sådana och kanske ni undrar hur en sådan ser ut? Det gör jag med, för ingen är den andra lik. Vissa perioder är lugnare och vissa är helt klart hektiska. Just nu är det en hektisk period och mitt liv består av tankar, planering, sortera kvitton som ska bokföras, ringa och kolla beställningar, jaga passpartouer och ramar som inte finns, kommer jag att hinna, kaos i ateljén, wellpapper och bubbelplast. 

Visst låter det glamoröst?  

Anledningen är att jag ska ha en stor utställning på Konstpoolen i Nynäshamn med vernissage lördagen den 3 oktober kl. 11.00. 

Oj vad jag ser fram emot det men med skräckblandad förtjusning. Hur kommer det att tas emot? Kommer de som kommer att tycka om det dom ser och det dom kan läsa? Kan jag förmedla mina känslor och tankar genom min konst? Kommer jag att beröra? 

Det ligger många många timmars arbete bakom en utställning. Många timmar av att stå vid staffliet, måla, backa och titta, ändra och måla igen. Värk i axlar, händer, rygg och fötter. Testa nya infall och skuggningar. Fundera på temat som ska finnas på denna utställning. Helt plötsligt upptäcka att jag glömt att måla en undersida på en duk eftersom den stått på den sidan. Se till att alla går att hänga upp mm. Sedan bestämma vilka som ska med på utställningen och göra listor och.... ja ni ser. Detta är vad som just nu upptar mina vakna timmar. 

Ändå vill jag inte byta bort detta mot något annat. Att få nåden att stå framför en tom duk eller tomt akvarellpapper och börja resan mot det jag vill skapa. Att upptäcka att det går att få dit det jag vill genom penslarna. Det är också en resa i magi då målningen ofta tar sin egen väg, pratar med mig och blir något annat än det jag tänkte från början. Färgerna jag använder bestämmer vad som är möjligt. 

Nu hoppas jag innerligt att ni som finns i Stockholmsområdet, men även alla andra, vill komma till min utställning. 

Vernissage lördagen den 3 oktober kl 11.00. Utställningen öppen till den 20 0ktober.  Naturligtvis finns handsprit och vi håller avstånd. Lokalen är stor.   

Välkomna!!!!!