Lite allt möjligt

06.09.2021

Så var det dags för lite skrivklåda igen, fast i dag blir det lite allt möjligt. 

I torsdags till lördags var min sommarateljè i Barlingbo gamla skola öppen och flera kom in och tittade och pratade konst. Alltid lika roligt att se och höra besökarnas reaktioner och tankar om det jag målat. Och det glädjer mig att jag kan beröra och nå fram till andras hjärtan med min konst. Har öppet även denna vecka torsdag - lördag i Barlingbo gamla skola mellan 11.00 - 16.00. Passa på och ta en liten utflykt och kom och titta och prata du med. 

I dag måndag är jag inte i min ateljè. Är hemma och har städdag på måndagar. Perfekt dag att göra bort det mindre roliga arbetet men det blir ju bra när det är gjort och det luktar så gott i ett nystädat hem. Det gillar jag som har ett luktsinne som jag själv lider av. Alltså att det luktar gott. 

Medan jag höll på att städa hittade jag röstkort och information om kyrkovalet och var och hur man kan rösta. Hmm ja jag borde väl rösta. Det tillhör ju en demokrati att ta sitt ansvar och göra sin röst hörd. Men jag är lite kluven. Får väl åka dit och se vad det finns att rösta på. För det är just det som gör mig lite kluven. Vad jag har sett i tidningen här på Gotland så är Centern ivriga med kampanjande. Och så finns det något som kallas POSK dvs Partipolitiskt Obundna i Svenska Kyrkan. Något annat har jag inte sett i år men SD brukar ju också finnas med men dom kommer ALDRIG att få en röst av mig. 

Vad är det då som gör mig kluven? Jo jag tycker detta med partipolitiskt Obundna i Svenska Kyrkan är lite udda. Jag vet att många säger att kyrkan inte ska drivas av politiska partier, speciellt när det inte längre är en statskyrka. Men bara för att det heter POSK blir det bättre då? Jag tror inte det. Med politiska partier vet man vad man röstar på ( i bästa fall) . Med POSK kan man nog få lite vad som helst och man kan gömma sig under det namnet också. För när man har en politisk hemvist och arbetar för ett parti normalt men sedan i kyrkovalet säger sig tillhöra POSK, ja då blir jag i vart fall fundersam. Inbilla mig inte att man då helt plötsligt driver frågor i diametralt motsatt riktning från sitt partis synsätt. Och det kan ju faktiskt få stor betydelse för verksamheten som bedrivs av kyrkan och för kyrkans medlemmar. Så man bör nog kolla vilka personerna som finns i de olika nominerngsgrupperna är och vad de står för utanför kyrkovalet också. I mitt tycke är det bättre och ärligare med politiska nomineringsgrupper och absolut mer transparent. Jag tänker att det också är en större chans med politiska nomineringsgrupper att slippa sektliknande beteenden som ju tyvärr ibland finns inom kyrkan. Bara för att man kallar sig för partipolitiskt obunden så finns det ju inget vi gör i samhället som inte är politik. Och alla som sitter i dessa grupper har ju värderingsgrunder som i många fall ändå landar i ett politiskt ställningstagande åt något håll. Allt annat är floskler i mitt huvud. 

Då har jag skrivit av mig lite men att rösta är som sagt en demokratisk rättighet och skyldighet för oss som är medlemmar i Svenska kyrkan. Och vill vi ha kvar en kyrka som månar om äldre, barn och ungdomar, funktionsvariationer, HBTQ, missbruksproblematik, sorg, vigslar, gratis själavårdssamtal mm så bör vi rösta. 

Så tänk klokt, var rädd om dig och andra och sprid kärlek.  


Målningar: Händer Akryl,  Coats of many collors.  Akvarell,  Gömstället. Akvarell.