Långsamhetens lov

26.04.2022

Phu! Vilka dagar det varit! Fantastiska dagar! Fullt upp sedan jag skrev sist. I påsk var det Gotländsk Vårsalong igen. Äntligen efter två års pandemistängt. Så roligt att se allas konst och träffas. På tisdagen hängde vi min utställning "Mitt Gotland i färg" på Clarion Hotel Wisby i deras vackra vinterträdgård och på onsdagkväll var det vernissage. En tavla fick genast ett nytt hem. Så glad jag blev! Torsdag blev lite vilodag, eller nja, det blev städdag. Fredagen var det strålande väder så vi åkte på utflykt till Husrygg och på Våradonis jakt. Helt ljuvligt och fyllde verkligen på själen, och Våradonis hittade vi också många. De är ju fridlysta eftersom de är så sällsynta så det är bara ögonfröjd som gäller. På kvällen blev det träff med barn med sina respektive och barnbarn. 

Alla hade kommit för att vi skulle fira min äldsta dotter som fyllde 40 år på lördagen och så min man som fyllde 60 år på söndagen. Eftersom det blev så många firade vi båda födelsedagarna inne i Visby på Clarion Hotel. En fest på lördagen för min dotter med anhöriga och en fest på söndagen för min man med anhöriga, nära vänner och arbetskamrater. Så roligt och så fantastiskt att det var möjligt att genomföra. Och så fantastiskt att igen träffa alla barnen tillsammans och att kunna krama om varandra. Så tack min älskade ljuvliga skatt och man som fixade detta!!!

Jag känner dock att jag inte längre är 20 år. Det innebär att det nu ett tag får vara långsamhetens lov som gäller. Så nu strosar jag runt här hemma bland en mängd vackra blommor som min man fick. Jag njuter av mångfalden och färgerna. Och så tänkte jag att jag äntligen skulle få tid att läsa igen. Har en bit kvar att läsa i boken Stöld och så har jag en ny bok som väntar, Kallbaderskan bland fjällen av Karin Härjegård. Den ser jag med spänning fram emot att läsa. Hennes tidigare böcker är såå bra att man bara vill sträckläsa dem. Så sök rätt på hennes böcker och njut! 

För mig känns det som om långsamhetens lov är ett måste just nu för att inte springa in i väggen igen och för att hämta krafter inför Öppna Ateljèer som är nu till Kristi Himmelfärdshelgen. Då är ni välkomna till min ateljè i Eksta gamla skola. Men mer om det kommer senare. 

Så tills vi hörs igen, ta vara på dagarna, njut av allt som spirar i naturen just nu, var barmhärtig mot dig själv och alla andra och sprid kärlek.   

Foton: 1. Våradonis  2. Husrygg - södra Gotland  3.  3-5 födelsedagsbuketter till min man