Ladingen den ladingen

17.04.2021

Nu äntligen! Nu är den här ordentligt! Ladingen! Ja eller våren på svenska. Helt underbart väder i dag. Runt 15 grader varmt och strålande sol. Vi satt ute på altanen och åt brunch. Helt ljuvligt och citronfjärilarna snurrade runt oss. Och sipporna strålar ikapp. Det är blåsippor, cerisrosa blåsippor, vitsippor och gulsippor förutom tusenskönor, scilla, pärlhyacinter och vanliga hyacinter. Går inte annat än att le och njuta! 

Det är fullt upp här nu. Förberedelse inför Öppna Ateljèer, dvs jag målar. Längre fram får jag försöka få någon ordning i min lilla ateljè och det vill jag helst inte tänka på.... Dessutom under mars och april är det en del födelsedagar som satt mina penslar i arbete. En del svårt, men roligt och utmanande. 

I morgon ska jag åka och titta på lokalen där jag eventuellt ska kunna hålla kurser igen. Sååå spännande! Så efter det hoppas jag kunna ge mer besked. Så håll utkik. 

Mellan målandet håller jag just nu på att läsa boken " Jag kan ha fel " av Björn Natthiko Lindblad. Han som var buddhistisk skogsmunk i sjutton år och efter det återvände till Sverige.  2018 fick han diagnosen ALS som ju är en fruktansvärd sjukdom som alltid leder till döden. Jag hörde nog honom först i ett sommarprat och blev fascinerad av honom och hans inställning till livet samt hans humor. Och boken är verkligen värd att läsas. Jag kommer ju inte från någon buddhistisk tradition men jag fascineras av de likheter jag hittar i många livsåskådningar och religioner. Det som blir kvar när man skalar av alla mänskliga lagar, trossystem för att styra människor, maktbegär, system där man tror sig kunna blidka gudar, hittepå osv tycks vara kärlek. Kärleken till sig själv och till nästan och i vardagen göra gott för medmänniskorna. Och det är ju något vi behöver i dag både i det lilla till vardags men också i det stora och i politiken. I ett avsnitt i boken berättar Natthiko om när de skulle flytta en oerhört tung Buddhastaty. De munkar som var västerlänningar stod då och diskuterade vad som var det snabbaste och effektivaste sättet att genomföra detta på. Abboten säger då" Natthiko, det viktiga är inte hur effektivt vi genomför det här, utan hur alla mår efteråt. Där har verkligen vårt västerländska samhälle, våra makthavare, politiker, arbetsplatser och vi enskilda individer mycket att lära. Så mycket bättre vi alla skulle må! Och tänk jag tror att vi av bara farten då dessutom skulle vara effektiva! 

Med det önskar jag er en fortsatt bra helg. Njut av vädret, ta hand om er, håll i och håll ut och sprid kärlek!


Foto: Eget foto på blå och cerisrosa blåsippor samt vitsippor.   Akvarellmålningar: Liten Buster - present.   Porträtt - present