Ladda batterierna

18.04.2023

Nu var det ett tag sedan jag skrev så kände att nu var det dags. Hade ju tänkt skriva till påsk men då slog ett ryggskott ut mig. Orkade inte sitta och skriva. Sedan var det Vårsalongen i Lärbro. Kul som vanligt både att se alla olika konstarter och idèer och att träffa kollegor. Jag blev också så glad på Vårsalongen i Lärbro när en av mina tidigare elever kom fram och pratade. Jo då hen fortsatte att måla och hade nu sökt in till konstskola! Och det berodde på mig sa hen. Tänk att jag får vara med om det! Blev så glad att tårarna kom.


I helgen som var hade jag en målarkurs trots att ryggen inte är ok ännu. Men tänk så roligt det är! Att möta nya människor. Att få vara med en bit på skaparvägen. Det är lika fantastiskt varje gång att se rädslan för en vit duk övervinnas och glittret i ögonen när leken och skaparlusten tar över. Timmarna försvinner och vi är inne i en bubbla av möjligheter och nyfikenhet. Och oavsett hur många som gör detta har alla sitt eget "språk". De färger som väljs, hur de läggs på duken, hur de blandas osv. Ingen är den andra lik. Precis så ska det vara! Jag brukar säga att det är som musik. De som skapar musik har ofta sina tonslingor och man kan höra bara genom de första tonerna att: ja men det där är Laleh, Lisa Ekdal eller Cornelius t.ex. Det är precis detsamma med att måla. Vi har inom oss de färger vi vill använda och sättet vi vill uttrycka oss på. Det gäller bara att kliva över rädslan för att göra fel och att det inte duger det jag skapar. Tänk så glad man kan bli av en färgklick och dessutom ger det oss verktyg till att hantera en hel del av vårt mående! 

Nu är våren här på riktigt! Så ljuvligt! I går satt jag ute i solen och värmen och läste. Struntade i alla måsten. Det behöver jag. Två gånger utbränd innebär att jag aldrig blir fullt ut återställd och jag måste vila mellan olika evenemang och utställningar mm. Så nu håller jag på att försöka ladda batterierna igen. Sommaren närmar sig med stormsteg och för oss är inte alltid sommaren detsamma som semester. Det är då vi har öppet i våra ateljèer, har utställningar osv. Närmast kommer Öppna Ateljèer nu till Kristi himmelfärdshelgen. Då är vi över 100 konstnärer, tror jag, som har våra ateljèer öppna runt om på ön. Så packa kaffekorgen, läs på vår hemsida och besök oss! Det gör oss alla sååå glada. Glada över att få träffa er, att få prata om konst och olika tekniker. Om varför just den tavlan kommit till osv. Som livet och samhället ser ut just nu behövs konsten i alla dess former. Ni är så välkomna och jag hoppas att vi ses! 

Så tills jag skriver igen eller tills vi ses: njut av våren, färgerna och blommorna! Stanna upp och lyssna inåt - det ska jag göra nu, var barmhärtiga mot er själva, ladda batterierna och sprid kärlek! 


Foton: Från helgens målarkurs.