Sommar, kurser, och semester

23.06.2022

Sitter vid min dator och funderar. Tankarna går åt alla möjliga håll, hit och dit. Ungefär som humlorna runt blommorna. Humlorna som är så stora, tunga och bulliga att dom egentligen inte ska kunna flyga. Fast det vet dom ju inte om så dom gör det ändå. Flyger alltså. Det är ändå lite trösterikt kan jag tänka. Speciellt just i dag för i dag har jag en formsvackedag. Känner du igen det? Det är strålande väder, solen strålar från en klarblå himmel, koltrastarna kvillrar fortfarande och det är varmt. Och varmare ska det bli sägs det. Så jag har rensat rabatter i dag medans det ännu är möjligt. Så då är väl allt bra?

Mja, det är då formsvackan slår till! Jag ser ju hur jag ser ut när jag går förbi spegeln och inte är det någon fotomodell jag ser där inte! Gråhårig och överviktig. Är så medveten om det, speciellt nu i badtider. Så nu försöker jag resonera med mig själv. Jag vet ju hur kvinnorna i min släkt, på båda sidor, sett ut så det är mina gener. Att dessutom ha diabetes och nu tagit insulin under många år och en trasig rygg som opererats två gånger gör inte saken bättre. Dessutom, ju äldre jag blir ju sämre tål jag värmen, jag som älskat värme. I morgon på midsommarafton med kanske upp mot 30 grader varmt får väl jag vara inne och de andra ute. Ja, ja det var formsvackan det. Jag får göra som humlorna, flyga ändå och vara stolt över den kropp jag har!

Nu har min första sommarkurs i målning varit. Så roligt! Att få följa med på resan mot att våga leka med färger, släppa taget och perfektionen och måla från sitt inre är en gåva, liksom att få dela bitar av livet med varandra i skratt, gråt och samtal. Här flög vi verkligen tillsammans! Så TACK till er som deltog i kursen. 17 - 19 juni! Helgen den 8 - 10 juli är nästa kurstillfälle och som det ser ut just nu finns en plats kvar. Ta chansen och anmäl dig! Gå in här på min hemsida och läs under kurser så ser du vad som gäller. Sista kurstillfället i sommar är 5 - 7 augusti. 

Mellan dessa kurstillfällen tänker jag ha semester. Hämta nya krafter till en ny termin, vila, resa lite min älskade och jag. Så om inte skrivklådan blir allt för stor blir det uppehåll på skrivandet tills i augusti. 

Så nu önskar jag er en riktigt fin och skön midsommar, sommar och semester.  En sommar och semester där ni släpper på kraven, stressen och bara är.  Jogga inte med barnvagnen med ett 5 årigt barn i. Lek kull istället tillsammans. Ställ inte kraven på vad som ska göras och hinnas med så högt. Sitt och njut. Njut av solnedgångar och sommarens alla dofter. Skratta tillsammans. Och framför allt, var barmhärtiga mot er själva och andra och sprid kärlek! 


Foton: 1. Vallmo och blåeld fotat i Djupvik 20 juni  2. Glasskulptur "Badlycka" av Kjell Engman som nu är min och påminner om mig.   3-6. Målningar som skapades av deltagarna under min kurs 17 - 19 juni