Höst och alla borden

10.09.2022

Så sitter jag här framför datorn igen, sen lördagskväll. Maken är på konsert, ett punkband, och det är inte riktigt min grej. Så då tänkte jag att jag utnyttjar tiden till att skriva lite. 

I dag känns det verkligen att det är höst ute även fast det inte har varit kallt. Men det doftar höst. Ni vet den där speciella doften som blir när blad och växter håller på att förmultna. Och det blir allt tidigare mörkt på kvällarna, stearinljusen tänds och lamporna i fönstren. På något sätt tycker jag att det känns hemtrevligt speciellt här på landet där det inte finns så mycket gatubelysning. Jag hoppas att inte all belysning försvinner nu med de högre elpriserna.  

Som sagt det är höst, och då kommer också en massa borden i mitt huvud som säger t.ex. " Du borde rensa rabatterna, putsa fönstren, tvätta köksluckor och hyllorna i köksskåpen samt kökslådorna. Du borde rensa ut böcker för vi har för många. och.... Sedan tillkommer alla borden med att vara konstnär. Du borde ringa runt och kolla gallerier, skulle du inte planera någon temautställning, du måste göra mer reklam för dig själv. Ja ni ser, det finns borden i all oändlighet. Jag undrar om ni känner igen er eller om det bara är min hjärna som fungerar så här? Min hjärna kan i vart fall stressa mig rejält i bland på vissa områden. Speciellt när orken inte riktigt finns. Och det gör den inte just nu. Det här valet tär på mig. I morgonkväll vid den här tiden lär vi veta åt vilket håll det lutar. 

På andra områden stressar den mig inte alls. Läste för några veckor sedan i vår dagstidning om vad som är inne just nu inom inredning. Nu ska det vara färg och mönster igen. Jaha. Varför är det så viktigt att följa trender? Tror man verkligen att det är ett måste för att bli accepterad ? Själv tänker jag att det är betydligt roligare att komma in i ett hem som är personligt inrett i kärlek och inte följer trender. Och så har jag/vi inrett. Med färger som gör oss glada. jag älskar varje pryl som finns här hemma och dom har funnits i många år. Mycket är köpt på loppis och en del ommålat i färger vi vill ha. Och jag struntar blankt i trender. Mina sommarköksgardiner är 40 år gamla och jag älskar dem fortfarande. 

Nästa helg, söndagen den 18 september, är det höstmarknad här i Eksta vid Arran krukmakeri kl. 10.00- 15.00. Det blir runt 20 utställare och jag ställer ut i det lilla galleriet LennArt vid Arran krukmakeri. Jag kommer denna dag att sälja till mycket förmånliga priser så passa på att titta in. Kanske hittar du något som passar till julklapp till någon du håller av eller till dig själv. Jag hoppas att vi ses där!

Men nu är det snart dags att krypa till kojs och försöka sova. Jag önskar er alla en skön natt. Och jag hoppas och ber för att vi på måndag morgon vaknar till ett land som fortfarande sätter yttrandefrihet, jämlikhet och demokrati högst. Ett land där allas människovärde är självklart och där tvååringar inte ska språktestas. Ett land där pressfrihet råder och där konsten är fri!  

Var rädd om er och varandra och sprid kärlek inte hat!


Foton: Eksta i höstskrud fotat av mig