Helg

13.03.2021

Helg igen! Jag älskar helger! Jag kommer ju från norrland och där sa man helg om alla lördagar och söndagar, inte bara jul, påsk, pingst och midsommar, för det är storhelger. Jag gillar att det är helg. Ordet innebär mer än bara lördag och söndag. Det skapar mer stämning för mig. Här hemma numera och oftast eftersom vi inte har småbarn, innebär helg långsamhetens lov. Ingen stress. Dra sig i sängen, småprat, titta på klipp och musik i telefonen mm. Sedan lååååång frukost, läsa tidningen, se på fler klipp, ev. någon sport på TV. Så efter flera timmar kan dagen ta sin början. Såå himla skönt. Vad dagen innebär för övrigt är olika. Det kan vara att vi tillsammans gör en tur runt Eksta kusten eller någon annan stans med kameran som följe. Så bra att ha med för inspiration till målningar. Dessutom skönt att komma ut och så är det kvalitetstid för själen och för oss tillsammans. Allt det vackra denna ö bjuder på tar andan ur mig allt som oftast. Och att uppleva det tillsammans med mannen i mitt liv är magiskt. 

Våren närmar sig mer och mer även om bakslag av snö och storm har varit under veckan. Men det är som det ska. Det är massgaistn sum veinar, slänggar u peinar. Mars månad brukar vara blåsig in genom märgen här på ön. Tulpanernas återkomst i affären talar också vårens språk och ljuset är starkt och ljuvligt.  Och ja, jag ser också hur skitiga alla fönster är och dammtussarna syns också vilket också är vårtecken.  Men inte bryr jag mig i dag när det är helg. 

Vad ska jag då hitta på i dag? Har inte riktigt bestämt mig än. Kanske en sväng till ateljèn. Började i går på en ny målning. Vet inte riktigt vad det ska bli. Endera blir det en John Bauer målning typ, Eller så ska jag fortsätta och måla den helt abstrakt. Det är en sån där målning där jag testar olika saker. Undrar vad du tycker? Den ofärdiga målningen lägger jag upp på bild så skriv vad du tycker! 

Nu önskar jag dig en fortsatt underbar helg! Var rädd om dig, ta vara på dagarna, njut, var snäll mot dig själv och sprid kärlek!