Gott slut och ETT GOTT NYTT ÅR!

31.12.2023

2023 och det är årets sista dag. Det är då som det sägs att man skall titta bakåt och summera vad man gjort. Vad som blev bra, vad som blev mindre bra och vad man uppfyllt av sina mål och önskningar. 

Det är säkert jättebra att göra men själv är jag inte så bra på det. Kan bero på att jag hitintills aldrig förmått mig till att skriva ned några målbilder och önskningar trots att jag faktiskt gått en kurs i just det. Hette så fint som "Entrepenörskap" eller något ditåt. Upptäckte att det bara skapar stress hos mig och krav att prestera. Då jag gått in i den berömda väggen två gånger är inte det det ultimata sättet för mig att arbeta. Så det får bli som det blir. Jo jag har gått kurser under året som utvecklat mitt målande och går en till just nu och fem månader framåt. Jag har läst till konstterapeut för att jag tyckte den vinklingen också skulle berika mitt målande. Så visst utvecklar jag mig och går framåt men det är oftast inte planerat utan bara kommer när jag ser något jag vill göra. Jag litar till min inre röst. Dessutom har jag haft målarkurser och en hel del utställningar varav utställningen "Ruach"  i Visby Domkyrka var den som utmanade mig mest.  

Utöver det så har det här året tyvärr varit fyllt av mycket sorg och mörker, både personligt och pga världsläget. Världsläget går in under huden så det blir något som gör ont och på ett sätt blir personligt. Det syns nog också i många konstnärers målningar i dag. Det blir "hart art" Det blir ett djup och en nerv i målningarna som förhoppningsvis berör. Kanske mer många gånger, än vad ord gör. Så också för mig. Jag önskar så inför det nya året att mänskligheten ska förstå att vi har de pusselbitar inom oss som skulle göra dett möjlig att leva ett liv i fred, frihet och utan girighet och maktbegär! 

Så med dessa ord önskar jag er ett: 

Gott Slut och Ett Riktigt Gott Nytt År i fredens och fridens tecken. 

Var barmhärtiga mot er själva och andra! 


Målningar:   1. Gott Nytt År - akvarell  2. Cease fire now - oljemålning  3. I natt jag drömde - oljemålning