Förberedelser, förberedelser och sommar.

09.06.2023

Här kommer en liten blogg så här i sommartid. För nu är det verkligen sommartid. Solen skiner, värmen är här och inget regn i sikte på hur lång tid som helst, tyvärr. Det är redan så torrt den 9 juni att gräsmattorna är brunbrända, åarna snart uttorkade och vattenståndet är lågt. Och det redan innan riktiga turistssäsongen startat. Det är oroväckande faktiskt för allt levande och för matproduktionen. Att inte regeringen ser till att tillsätta medel för våtmarkernas återställande är för mig en gåta. 

Just nu förbereder jag en utställning i Visby Domkyrka med vernissage den 8 juli kl. 18.00. 

Detta att förbereda en utställning är verkligen speciellt. En sak är ju Öppna Ateljèer, för där finns ju i stort sett all min konst. Men att ha en utställning i Domkyrkan förpliktar på något sätt. Så just nu lever jag utställning. Tankarna snurrar så att även nätterna ibland fylls med tankar och idèer.  Kanske inte så nyttigt i längden, men det är en kort period och det är spännande, roligt och utvecklande. Utställningen den ska ju passa i kyrkorummet. Den ska ha ett tema. Utställningen ska vidröra det andliga - trancendenta och det mänskliga samt ha ett relevant budskap.  Dessutom är ju Visby Domkyrka mycket välbesökt av människor från hela världen, speciellt under sommaren. Det gör att jag också försöker mig på att skriva texterna till målningarna på både svenska och engelska. Jag har med andra ord något att bita i. Ska bli så spännande att se när det är klart. Ni är alla så välkomna lördagen den 8 juli kl. 18.00. Utställningen plockas ned den 14 juli.

Nu är det ju inte bara utställningen jag gör. Tar också vara på solen och njuter av värmen och alla dofter av det som blommar. I helgen som var, så var vi ner till Körsbärsgården och tittade på konstutställningar, av bl.a. Judith Dekker. Intressant och läckra konstverk. Och i morgon ska vi gå på Stand Up. Ska bli riktigt riktigt roligt hoppas jag. 

Kurs ska jag också ha den 14 - 16 juli. Sedan blir det semester. Och det ser jag fram emot. Men om ni vill komma till min ateljè och titta är det bara att ni hör av er så ser vi om det finns tid som passar oss. Var inte rädd för att fråga! Dessutom finns ju min konst här på hemsidan att se och köpa.

Hoppas nu att ni tar vara på sommaren, passar på att vila och njuta, fyller på ert inre och sprider kärlek!  


Foton: 1. Foto av mig med tavla jag målat nere vid Ekstakusten  2. Rapsfält Eksta.  Rhododendron Eksta  3. Tavla målad av mig