Droppen som urholkar stenen

30.09.2020

Oj så fort tiden går! Halva veckan är redan till ända och först nu har skrivklådan infunnit sig. Jag har varit lite ur slag då jag i måndags fick operera bort de rötter som satt kvar efter det att tandläkaren vid förra besöket bara fick bort kronan. Där fick jag för mitt förra blogginlägg om smärtans inersta väsen. Men nu så är jag i gång igen. Och tur var det att vi packade alla tavlor som ska med till utställningen redan i lördags. I morgon packas släpvagnen och på fredagmorgon åker vi. Är så taggad och glad. Äntligen efter denna långa tid av stiltje pga corona. Ja, jag vet, det är inte över ännu och det gäller att hålla avstånd, inte kramas och tvätta händerna! Men det fungerar då Konstpoolen är en stor lokal. 

Under de dagar som gått sedan jag skrev förra inlägget har jag funderat runt uttrycket " droppen som urholkar stenen". 

De dagar jag inte är på topp och kroppen bråkar med mig är de dagar jag som mest känner vad jag skulle vilja göra. Vad jag skulle vilja skapa. Vad jag skulle vilja engagera mig i eller protestera mot eller vad det nu kan vara. Och så börjar Jante viska i örat hur oduglig jag trots allt är. Det farliga med detta är att uttrycket kan tolkas åt två håll.  Jante kan tjata så att jag blir knäckt och ger upp. Den andra sidan är när jag tillåter mig att ha dessa dåliga dagar utan dåligt samvete. Accepterar jag mig själv för den jag är kan droppen urholka stenen på ett positivt sätt. Att våga vila i min otillräcklighet. Då vandrar tankarna fritt och sådant jag funderat över hur jag ska lösa får sina svar. Kanske en planering faller på sin plats eller att läsa en god bok ger nya infallsvinklar osv. Så på något konstigt sätt går det ändå framåt och jag går ändå åt det håll jag vill. 

Så våga vila i nuet. Låt droppen göra sitt arbete och omfamna även långsamheten och vilan. 

Nu blir det kväll här. I morgon en ny spännande dag med ett bröllop först och sedan packning av släp. Min nästa blogg kommer nästa vecka efter helgens vernisassage och hemkomst. 

Till dess, må så gott och sprid kärlek.


Akvarell : Vatten