Det ART-ar sig!

01.06.2021

Var tog hon vägen? Gav hon upp eller har hon slutat skriva? Noppe! Så lätt blir ni inte av med mig. Så här kommer lite skrivklotter om dagsläget! 

Som jag skrev förra gången har jag fått möjligheten att hyra en större sommarateljè. Den har jag nu flyttat in i och den är i stort sett färdig. Ser fram emot att få vara där, hålla kurser och måla. Har redan idè och motiv till nästa tavla. Men än får det vänta lite till. Jag ska ju också ha en samlingsutställning under sommaren också i Barlingbo gamla skola. Så det är den jag och min man arbetar med för fullt. Jag är så lyckligt lottad som har en man som är sååååå fantastisk och som hjälper mig så mycket. Jag är ju bara en tvärhand hög. Fck höra som tonåring _ se upp så du inte får stickor i ändan när du går över tröskeln. Så det är tur han hjälper mig med att få upp konsten på väggarna. Ni vet, i gamla skolor är det hööögt i tak. Så just nu är det fullständig kreativ utställningskaos i utställningslokalen. Men det kommer bli bra. Det har det alltid blivit förut,även när vi funderat på hur vi ska få ihop det. 

Lokalen som sådan är så ljus och fin. Ljusgrå bröstpanel och vitt ovanför upp till tak. Det har varit ett bokförlag som ägt skolan innan så när vi började lasta in saker var det bokhyllor från golv till tak i hela rummet. Vi har monterar ned alla bokhyllor och burit ned dem och hyllplanen till källaren. Tolv fullstora hyllor och tolv lägre. Gissa om jag kände att jag levde i går? Orkade knappt tänka än mindre gå. Men i dag är det skapligt. Under morgondagen blir det fortsatt arbete med att få ordning i det kreativa kaoset och hänga tavlor och möblera. Kul och spännande att se hur det blir. Varje rum är ju unikt och har sin själ och pratar på sitt sätt. Det kan göra att sådant som på förra utställningen hängde bredvid varandra inte alls fungerar nu. För varje utställning är det som att möta sina tavlor på nytt och jag måste lyssna in. Konstigt, ja, för jag har ju spenderat timmar framför tavlorna när jag målat dem, men det hjälps inte. Det går väl att jämföra med om du flyttat. Då är det inte heller säkert att tavlan du hade i sovrummet passar där på nya stället. Den får kanske hamna i köket istället. 

Och så är det juni med all sin blomsterprakt! Häggen har strax blommat ut, syrenerna blommar för fullt och sprider sin ljuvliga doft runt huset. Liljekonvaljerna blommar och doftar salighet. För att inte tala om rapsen! På min väg till Barlingbo åker jag förbi flera fält med raps och då öppnar jag bilfönstret så att doften kan komma in. Alldeles innan min ateljè är det rapsfält på båda sidorna om vägen. Stannade där i lördags, klev ur bilen och bara stod och njöt. Solen i ansiktet värmde, vinden smekte kinden och förde med sig doften av raps som fullstöndigt omringade mig. Allt blev stilla inom mig och själen och mitt inre jublade. Denna årstid är fantastisk i sitt överdåd av färger, former och dofter och min högkänsliga natur fullständigt dricker intrycken. 

Passa på att fylla själen med färg, form och doft. Njut av solens värme och ta vara på denna tid. Kroppen behöver ljuset och D vitaminen som solen ger. Och det leende och den glädje sommaren ger, sprid den till andra. Så var snäll mot dig själv och andra och sprid kärlek. Och boka en kurs i målning för att du är värd det!