Upprättelse tack!

21.05.2021

Nej nu räcker det! Och det på riktigt! Nu är jag sååååå trött på alla förståsigpåare som inte begriper ett smack om en del saker. Och på normer om hur man ska vara och se ut som fan själv har hittat på! Regler, uttalade och outtaldade, och normer som bara gör att man mår dåligt och förminskas som människa! Jag tänker i första hand på kvinnors kroppar. Vem f-n har bestämt att vi ska in under en mall och se ut på ett visst sätt? Modebranchen? Männen för att det tilltalar deras sexuella lust? Båda? Läkarvetenskapen i absurdum? Och vi kvinnor som bara sväljer och går med på det. Men nix! Nu är det NOG!!!

Att vara människa och kvinna gör att kroppen förändras under en livstid. För all del, det gör männens också, men nu pratar jag om oss kvinnor. Vi bär barn inom oss och får ofta bristningar i huden, brösten och även i underlivet. Vi ammar och brösten förändrar sin form och blir inte det dom var i ungdomen. Vi blir bredare över höfterna och rumpan pga av hormoner när vi är gravida osv. Ändå ska vi se ut som tonåringar för att behaga männen och samhället så att människor kan säga " Se så bra hon är på att hand om sin kropp"! 

Att gå till läkaren kan också vara en kurs i förnedring. Där kan man få höra det mesta, hur man borde äta, vad man ska göra eller hur man ska motionera och med vad. Detta utan att att läkaren läst journalerna, vet vad man har för ev. sjukdomar eller vad man tar för mediciner som också påverkar kropp och utseende. Ingen hänsyn tas heller till livskvalite. Inte heller vilka gener man har tas med i beaktandet av kroppsbyggnad. 

Att läsa sin egen journal kan också vara spännade, eller inte faktiskt. Där kan man hitta rent personligt tyckande från läkaren som inte hör hemma i en journal och som kan sprida fördomar till ev. annan personal som läser journalen. När det gäller utseende hittade jag bl.a. i min journal "patienten har små barnsliga händer och fötter.... Jaha, vad har det med saken att göra? Det var definitivt inte därför jag var där. Mina händer kan göra underverk på många sätt! 

Detta sätt att ständigt bli bedömd och klassificerad som kvinna efter sitt utseende är rent förödande! Och så själsligt dödande! Att ägna sitt liv åt att hela tiden akta sig, räkna kalorier, klä sig modernt oavsett hur sjukt obekvämt det är bara för att behaga och passa in tar alldeles för mycket energi och kraft som kunde ha använts till något vettigare. Och så här har det sett ut i århundraden med krinoliner, snöra sig, binda fötterna, BH med byglar, korsetter you name it. 

På detta läggs i dag mer än någonsin skulden och skammen om du inte kan hålla dig frisk. Och även här "hjälper" läkarkåren till med skuldbeläggandet. Skuld och skam har ALDRIG någonsin gjort människor friska, frimodiga, lyckliga och starka! 

Jag har nu läst ut Björn Natthiko Lindeblads bok "Jag kan ha fel". Och såå mycket bra där står så läs den! När det gäller kroppen vill jag citera Björn lite, han säger;  "Kroppens inneboende natur är att bli sjuk då och då, att åldras - om man har tur och att en dag dö. Någonstans i den buddhistiska träningen internaliserade man en ganska realistisk syn på vad man kan begära av en människokropp. I bland tänker jag på kroppen som ett slags rymddräkt som vi har tilldelats. Jag fick denna dräkt. Min var inte riktigt i samma toppkvallitet som vissa andras, så den tycks slitas ut lite fortare. Det ligger utanför min makt att påverka". Så befriande! Så avslappnat synsätt! Jo jag vet att somt kan vi påverka men jag tror att detta synsätt skulle hjälpa, befria från skuld och skam sååå mycket mer. Och ge upprättelse!

Tänk så mycket mer klokt vi skulle kunna göra utan dessa inre strider och så mycket snällare mot oss själva vi skulle vara! Och så mycket mer av vår kreativitet vi kunde lägga på bättre saker. Så alla kvinnor, LÅT OSS BLOMSTRA, låt oss strunta i alla förståsigpåare och tyckare. Låt oss leva här och nu och acceptera den kropp vi fått oss tilldelad och älska den! Ge den och oss själva upprättelse och visa att vi duger precis som vi är, alla övermåttan underbart skapade!

Utöver detta håller jag  nu på att så smått inreda i min nya sommarateljè. Bilder kommer om ett tag. Så glöm nu inte att boka in någon av kurserna i sommar! 

Var nu rädd om dig, glöm aldrig att skönheten kommer från insidan och sprid kärlek! 


Tavla: Redemption song