Att kasta sig ut

10.09.2020

Mitt liv tog en drastisk vändning när jag för andra gången gick rakt in i den berömda väggen. Detta TROTS att jag lovat mig själv att aldrig mer arbeta för mycket och att lyssna på min kropp. Ändå hände det. Det har lärt mig att det finns många sätt som gör att man kan få utmattningssyndrom.

Utmattningssyndrom är ett kapitel för sig och otroligt utmattande!

Att inte komma ihåg vad ens barn heter. Inte hitta hem. Tappa språk. Inte veta vad jag ska göra med en spis. Inte komma ihåg hur man lagar mat. Tröttheten går inte att sova bort, ljud gör ont mm. Samt att kroppen lever sitt eget liv och tycker att det nu är på sin plats att låta flera kroniska sjukdomar ta plats. Bingo! Jag hade precis vunnit en pumptermos!

Det blev frustrerande i kubik och jag insåg någonstan att jag aldrig skulle kunna gå tillbaka till det arbete jag haft.

Vad gör man då? Har jag ett värde utan arbete? Vad duger jag till när jag inte ens kan komma ihåg hur jag ska laga mat? Många tårar blev det!

Min räddning blev att hitta något som jag ville pröva att göra som jag inte gjort förut. Där jag bara kunde vara och leka och testa. Jag hade ju alltid gillat färg och att inreda och skulle vilja måla. Sagt och gjort, jag började testa att måla tavlor. Så 2014 blev året jag lyssnade på mitt inre och gjorde något av det.

Tänk så fantastiskt det blev! Men samtidigt en dyrköpt lärdom. Och att det ska behövas något så pass allvarligt för att våga kasta sig ut i det okända och bäras av den inre längtan. Jo, vi har alla ett värde, en plats och vi kan och duger! Även när livet tar nya vändningar och blir annars.

Så dröm och våga kasta dig ut!