50 nyanser av grönt

12.05.2023

Åååå äntligen! Nu är det verkligen sköna maj! Jag älskar denna tid på året. I dag 20 grader varmt och jag har suttit ute på altanen och ätit och solat. Helt ljuvligt. Och så alla dessa gröna färger. Det är verkligen 50 nyanser. Ja jag vet, jag ser allt i färg, men titta dig omkring! Alla träd som just nu slår ut sina blad och sååå många olika nyanser grönt. Det är verkligen som Barbro Högbergs låt: Med ögon känsliga för grönt. Stod dessutom och tittade på min ostrukturerade rabatt och njöt. Så mycket som blommar. 

Ja så har jag ställt ut på Fiket i en månad och haft målarkurs. Alltid lika roligt att se vad som växer fram på mina elevers målardukar från att inte tro att man kan måla.  

Några dagar efter kursen blev jag förkyld och riktigt risig och fick tillslut penicillin mot bihåleinflammation. Så nu är det bra men fortfarande trött. Det fantastiska vädret ger i vart fall vitamininjektion. 

Nästa helg 18 - 21 maj är det Kristihimmelfärdshelg och vi har Öppna Ateljèer här på Gotland.  Då är min ateljè öppen 11.00 - 17.00 alla dagarna. Jag tänker ha 30% på all min konst så ta en utflykt och passa på att köpa originalkonst 30% billigare! Ni är så välkomna och jag hoppas vi ses!

Utöver det håller jag på att planera för nästa utställning. Jag har blivit tillfrågad om att ställa ut i Visby St:a Maria Domkyrka och tackat ja. Det blir vernissage den 8 juli kl. 18.00 och utställningen hänger till den 14 juli mitt på dagen. Det känns spännade men är också lite tankegymnastik. Att få till så det passar i kyrkorummet, en titel, att det finns ett budskap och att det finns texter på både svenska och engelska. Engelska är inte riktigt min starka sida men det behövs då det är enormt med turister från världens alla hörn under sommaren. Så är jag nu frånvarande så vet ni varför. 

Nej nu dags fär lite kroppslig spis också. Så tills vi hörs igen, njut av vår och sommar, hitta stunderna för påfyllning och hopp och sprid kärlek!


Foton: 1 och 2,  50 nyanser grönt från i dag 12 maj.  3 Drömd jord oljemålning  4 Gu natt siv gott  Oljemålning  5 och 6 kolteckningar