en-Inspiration

30/01/2021

Wow! Vilken helg det har varit! Full av inspiration på olika sätt. Min man kom hem med en helt ljuvligt underbar tulpanbukett.  Färgerna, de olika sorterna, dofterna och gneket från tulpaner gör mig lycklig! Nu står dom här bredvid mig och trots snön ute så ger de mig hopp om en vår och det gör mig glad. Tack min älskade man och skatt!

Sedan blev jag inspirerad att delta i målningsmaraton i helgen.  Människor från Sveriges alla hörn målade, stickade, skulpterade, fotade hos sig själva och delade sedan med sig av sina alster. Så roligt. Och trots att vi alla var hos oss själva var det ändå någon form av gemenskap och gav inspiration och påfyllnad. Så bra idè av konstnär Anna Karolina Larsson! Det går att göra saker trots corona. Ovanpå det har jag sett på nätet en del olika inspirationsfilmer om målning i olika tekniker så nu kliar det att ta sig till ateljèn och måla. 

Det allra bästa var nog ändå när vi satte oss och såg på "Stjärnorna på slottet". Brukar inte titta på det men nu hade jag sett att det skulle vara Ernst Billgrens dag. Och då blev jag nyfiken. Och jag blev inte besviken. Han berättade bl.a. att han sökt flertalet gånger till konstskola men inte kommit in. Då lånade han en kompis teckningar och sökte in med dem och kom in (fniss).  Väl inne på skolan blev han lärarnas totala huvudvärk då han inte gjorde som dom sa, ifrågasatte det mesta och målade på sitt eget vis.  Lärarna hade sagt att han måste måla med känsla, och han undrade vad är det? Så han ritade en anka utan känsla och en såg med känsla. Sedan gick han runt och frågade vilken teckning som var gjord med känsla och vilken som var gjord utan...  Naturligtvis kunde ingen svara på det. 

Ernst Billgren är i dag en av Sveriges största konstnärer och hans berättelse ger mig hopp och inspiration! Har ju en hel del gånger fått höra att, du har ju ingen utbildning, när det gäller att måla och det anses då inte lika fint. Ernst Billgren poängterade flera gånger hur illa han tycker om denna snobbism och det gjorde min dag! Jag hoppas det gör din med. Både Ernst Billgren och Lars Lerin, trots sina storheter, struntar i vilka skolor du utbildat dig på. Budskapet är skapa på! 

Så ta åt dig detta, sträck på dig, se att det du gör är lika mycket värt och betydelsefullt som det någon annan gör. Lek och ha roligt och ju mer du håller på ju mer utvecklas du. 

Ha nu en fortsatt bra vecka, var rädd om dig själv och sprid kärlek!