en-Helgen som gått

22/10/2020

Så är det sen söndagskväll och jag har fastnat framför datorn. Borde väl sova egentligen men huvudet är fullt av tankar och upplevelser. Så, tänkte dela lite med er. 

För mig känns det som om fredagen är helgens första dag, och då tillbringade jag flera timmar i ateljén. Började skissa på en, för mig, stoor målning. 120 x 100. Då jag är kort fick jag stå på en stege för att nå högst upp på duken när den står på staffliet, så där bjöd jag maken på ett gott skratt. Hann skissa klart och även börja lite smått att måla. Såå roligt att måla så stort och jag ser med spänning fram emot resultatet. 

På lördagen kom en fin vän hem till oss på besök. Vännen hade också med sig en fin gåva till oss, som skulle stå ute på vår altan.  Det är en byst av Buddha. Så fin och både jag och min man blev så glada och tacksamma. 

Men hallå, säger kanske vän av ordning nu och som känner mig, inte kan väl du ha en skulptur av Buddha?! Jo det kan jag! Och jag kan ha ikoner, och menora och.... 

De namn vi människor satt på det vi upplever som Gud eller gudomligt, vishet, upplysnig eller vad vi väljer att benämna det andliga är ju ett sätt att försöka greppa det vi aldrig till fullo kan förstå.  Måhända kan vi ibland uppleva och beröras av detta något, större än oss själva. Alla stora religioner har ju som mål att upplysa och få oss människor att i kärlek och ödmjukhet leva våra liv tillsammans. Det finns ju ett ordspråk som säger att: "Var och en blir salig på sin tro" och kanske är det så. Åtminstone så länge vi strävar mot att bygga ett frid och fredfyllt liv på jorden för andra och oss själva.

I dag söndag har vi varit ute och njutit av naturens storhet. Här på ön har vi haft sol men kraftig blåst. Så vi har fotograferat och fascinerats av vädrets makter. Vid en av bryggorna satt en massa fåglar tillsammans av olika sorter. Alldeles stilla och flyttade sig inte fastän vi kom. Det blåste nog så mycket att de inte ville lyfta. Har aldrig sett det förut. 

Men nu efter att gått igenom foton och skrivit detta är det dags att träffa kudden. I morgon är en ny dag och ny vecka. 

Så var rädd om varandra och sprid kärlek runtomkring er!