en-Går det att vara glad i dag?

04/12/2020

Och så har skrivklådan infunnit sig igen! Så tänkte dela lite tankar med er. Varje dag matas vi med hur många fler som fått covid 19, och hur många som avlidit. Människor blir arbetslösa eller får gå ner i arbetstid. Den psykiska ohälsan växer pg.a. att vi ska isolera oss och träffa så få som möjligt. Konserter ställs in. Sportevenemang utan publik, ja listan kan göras lång. Och naturligtvis är den sann. Men ibland saknar jag motvikterna. Att press, radio och TV så sällan lyfter det som är positivt. Ger exempel och tips för att må bättre och för att orka hålla ut. Press och TV kallas ju för den tredje stadsmakten vilket betyder att de faktiskt har inflytande och makt. Då borde de även använda den till att lyfta oss medborgare. Naturligtvis är det viktigast att de är oberoende, granskar makten och skriver nyheter från Sverige och världen. Men lite mer glädje kunde de också sprida. 

Så går det då att vara glad i dag? Får jag det? Eller blir jag idiotförklarad då?

Inte har mitt liv varit en dans på rosor, och nog har jag fått min beskärda del av sorg, smärta knasiga chefer och sjukdom t.ex. Men ändå har jag upptäckt att det går att vara glad! 

I morse när jag vaknade bubblade glädjen inombords. Och i huvudet snurrade låten "It starts to look alot like christmas". Det varma och hemtrevliga ljuset av adventsstjärnor, doften av hyacinter och kaffe även om jag inte dricker kaffe. Ja det räcker för att jag ska bli glad. Naturligtvis bjuder livet lite nu och då på smällar som det tar tid att resa sig från men det går och man får vara glad. För lite kan vi bestämma själva över vårt sinnelag. Min man och jag var på en konsert innan denna pandemi bröt ut med Annika Fehling. Hon gav oss rådet att varje morgon när vi sätter oss på sängkanten lyfta armarna mot skyn och ropa HURRA! Det är ett bra råd. Ett bra råd för att öppna upp oss för nyfikenhet och glädje. Vad har den här dagen för något att bjuda på. Vad kan jag hitta på i dag? Jag är så innerligt tacksam att jag kan leva så. 

Så ta vara på glädjen, ta emot den, lev i den. Det som händer runtomkring oss i världen är som det är men vi blir bättre rustade att handskas med den och det som möter oss om vi använder glädje och humor. Och glöm inte heller att sprida kärlek. 


Första målningen: Tidningsanka  Andra målningen: Feeling good  Trdje målningen: Nu lirar vi