en-Februari

22/02/2021

Tänk att halva februari har gått och att vi snart går in i månaden mars. Känns riktigt bra tycker jag. Dagarna blir bara ljusare och jag upptäcker att jag står och målar i ateljèn vid 16.30 och det är fortfarande ljust. Så underbart! I dag har kylan släppt sitt tag 6-7 grader varmt och snön smälter snabbt. Det glädjer mig. Älskar att se grön gräsmatta och mark. Och tänk, på gräsmattan utanför vårt hus har snödropparna börjat visa sig! Man kan ju bli glad för mindre!

I går var jag i ateljèn en stund trots att det var lördag. Jag går ju en kurs i företagande för konstnärer just nu och det är inspirerande. Det finns så mycket att lära och att få nya tankar om. Bl.a. ska vi titta på det vi målar - målat och se om vi kan hitta en röd tråd i det vi skapar. och varför vi skapar det vi gör. Först började jag skratta och tänkte hjälp, vad ska jag hitta? Jag som ger mig på vad jag för stunden har lust att testa och göra. Här finns inte bara en riktning. Men jag ska fortsätta att fundera, det är nyttigt. Du som följer mig och som och ser min konst, vad tänker du? Ser du någon röd tråd? Vore så spännande att höra: Skriv gärna i kommentarsfältet. 

Att gå en kurs sätter ju igång tankarna och gör också att jag vill pröva ännu mer och fler sätt att uttrycka mig. Så i går blev tavlan "Movin on" klar. Inte min komfortzon men roligt att testa mer abstrakt. Roligt att tänja gränserna och kliva över sin egen rädsla över vad andra ska tycka och rädslan över att jag inte kan. Det är bara att ge sig på det. För vad har jag att förlora? Absolut ingenting! Jag har nog sagt det förut, men säger det igen, fruktan är vår största fiende! Och oftast bor den ju inom oss själva. Då blir ju jag min egen fiende. Det vill jag ju inte såklart så det får jag arbeta på när jag kommer på det. Jag hoppas att mina tankar även får dig att våga testa dina gränser oavsett vad det handlar om. Att du kliver över din egen rädsla. Det kan fylla dig med glädje! Oavsett om det handlar om att sy ett plagg, måla en tavla, söka en utbildning, hålla ett föredrag eller vad det nu är. Tänk att jag gjorde det! 

Med detta  vill jag önska dig en bra start på den nya veckan som ligger framför dig och oss. Lev här och nu, pröva dina gränser, låt inte fruktan styra dig och sprid kärlek!


Målning: Movin on.  Vill du se den bättre se min FB sida. Förstår inte vart färgerna tog vägen här