en-Advent

08/12/2020

Måndag kväll den 7 dec 2020. Ja så är det och hela helgen har försvunnit. Den bara liksom swishade förbi. Långa sköna morgnar med härliga frukostar tillsammans med min älskade man. Tittat på damernas skidskytte. Varit på konstutställning på lörd eftermiddag och målade klart akvarellen "Gammal fäbodspsalm" på söndagen bl.a. Sök rätt på min spellista, Konst av Marie, på spotify och lyssna där på "Gammal fäbodpsalm" när du tittar på målningen. 

Och så var det ju 2:a advent i går och vi är mitt i adventstiden. Vad innebär det då? Själva ordet betyder ankomst och i kyrklig tradition är advent både början på kyrkoåret och en väntan på att Jesusbarnet ska födas. Kan ju låta lite krångligt och konstigt. För om han fanns är han ju redan född, eller hur? Ja så är det men man kan ju också säga att det är en åminnelse, att vi minns och hedrar denna händelse så blir det kanske mer begripligt. 

Oavsett vad vi tror eller inte tror så tycker jag att denna tid på året är magisk! Alla stjärnor och ljusstakar i fönstren som lyser så vackert på kvällen.  Inne omsluter det mjuka skenet oss med värme och vänlighet och ute blir det också så mycket trevligare.  På något sätt plockar det fram barnet i mig, förväntan, tindrande ögon och känslan av magi. Att allt är möjligt! Och det är ju fantastiskt att få känna så en tid. 

I år tittar jag även med glädje på adventskalendern. Den är så bra i år och förstärker magin. Alla ni som har små barn, titta och njut! Och alla vi andra, titta och njut. Det är nyttigt att en stund varje dag plocka fram barnet inom oss och tro och vänta på mirakel. 

Förhoppningsvis hjälper det till att hoppas, hålla ut, vänta på bättre tider och på vaccin . För även vaccin är en sorts mirakel! Edward Jenner som tog fram det första vaccinet 1796 var även han tvungen att pröva i blindo och tro på mirakel för att uppfinna det han gjorde. 

Så sluta inte hoppas och tro! Lev och var en del av magin och sprid kärlek! 


Foton:  1. Gammal fäbodpsalm - akvarell   2. Advent hos mig.  3. Visby Stora torget i dec.  4. Gatuvy  Visby i dec.